Magazin

Ovako se pravi pekarsko tjesto

Iskusni pekari otkrivaju kako se pravi originalno pekarsko tjesto pomoću kojega možete da napravite ukusno pecivo i domaći hljeb.

Tajna je u određenim sastojcima, pa ako želiite da tjesto brže naraste, možete da dodate sirće.

Sastojci:

1 čaša jogurta

10 kašičica šećera

2 jajeta

2 kašičice suvog kvasca

3,5 šolje brašna

3 kašike ulja

1 kašika sirćeta

Priprema:

Pomiješajte u činiji jogurt, kašičicu šećera, suvi kvasac i četiri kašike brašna. Dobro sjedinite, pokrijte i ostavite 15 minuta da odstoji.

Zatim u smjesu dodajte preostali šećer, so i jaja. Dobro promješajte, pa dodajte prosijano brašno, ulje i sirće. Umjesite tjesto.

Nauljite ga i ostavite pokriveno u posudi da odmori u frižideru 12 sati. Kada prođe 12 sati, izvadite tjesto iz frižidera i ostavite da odstoji pola sata na sobnoj temperaturi.

Pomoću ovog tjesta ćete napraviti najukusnije pecivo, hljeb, kiflice…, prenosi „Informer“.

 

 

 

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Nedeljni ljubavni horoskop: Koga očekuju strasti, a koga iskušenja

Urednik

Šta može da vam se desi sa tijelom ako stalno jedete čips

Urednik

Znate li kako odlaganje alarma utiče na zdravlje?

Urednik

Nedjeljni horoskop od 29. septembra do 5. oktobra

Urednik

Kako pametni ljudi odgovaraju na prikrivene uvrede?

Urednik

Zašto je šetnja najbolja aktivnost za tijelo i um

Urednik

Godinama je istraživala sreću i cijelu filozofiju svela na 12 prostih pravila

Urednik

Audi Q9 potvrđen za sljedeću godinu

Urednik

Isključite jedan uređaj preko noći i smanjite račun za struju!

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više