Magazin

Tradicionalni italijanski recept za liker od nara od samo tri sastojka

Pravljenju likera od nara posebna pažnja se poklanja u Italiji gde ovo piće ima gotovo svaka kuća.

Liker se jednostavno pravi, a čeka se svega 10 dana da odstoji. Slatkastog je ukusa, pa ga mnogi nazivaju i ženskim pićem, a uglavnom se pije prije jela jer je odličan za otvaranje apetita.

Sastojci:

4 veća nara

700 ml votke

500 g šećera

Priprema:

Nar očistite i odvojite zrna. Stavite ih u veću teglu koja ima poklopac, pa ih pospite šećerom i zalijte votkom. Zatvorite poklopac, pa teglu dobro protresite da se šećer rastopi i svi sastojci lijepo povežu. Stavite je na tamno i hladno mjesto i ostavite je da stoji 10 dana. Povremeno protresite teglu ukoliko se šećer nakupi na dnu. Kada je liker spreman, procijedite ga kroz gazu i sipajte u staklenu, prethodno sterilisanu flašu. Zatvorite poklopac i čuvajte na tamnom mjestu, a možete i u frižideru da bude hladan. Služite ga u malim čašicama, a što duže bude stajao to će biti ljepši.

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Nedeljni ljubavni horoskop: Koga očekuju strasti, a koga iskušenja

Urednik

Šta može da vam se desi sa tijelom ako stalno jedete čips

Urednik

Znate li kako odlaganje alarma utiče na zdravlje?

Urednik

Nedjeljni horoskop od 29. septembra do 5. oktobra

Urednik

Kako pametni ljudi odgovaraju na prikrivene uvrede?

Urednik

Zašto je šetnja najbolja aktivnost za tijelo i um

Urednik

Godinama je istraživala sreću i cijelu filozofiju svela na 12 prostih pravila

Urednik

Audi Q9 potvrđen za sljedeću godinu

Urednik

Isključite jedan uređaj preko noći i smanjite račun za struju!

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više