Magazin

Efikasan trik za uklanjanje neprijatnog mirisa luka tokom kuvanja

Luk je nezaobilazan sastojak gotovo svakog kuvanog jela. Njegova karakteristična aroma daje poseban ukus mnogim jelima, ali svi znamo da miris ovog povrća nije naročito prijatan, što mnoge ljude odvraća od kuvanja.

Poznati kuvari otkrili su da postoji način da se spreči pojavljivanje neprijatnih mirisa, a istovremeno poboljša svežina doma.

Naime, tajna se krije u sodi bikarboni i šećeru, koji se dodaju seckanom luku tokom dinstanja.

Ovakav način pripreme čini luk sočnijim i ukusnijim i takođe sprečava širenje neprijatnog mirisa luka po kući, čiji je glavni krivac sumpor koji se oslobađa iz luka tokom termičke obrade.

Osim toga, soda bikarbona daje luku neophodnu gustinu koju biste dobili pripremom spreja, tako da vam sprej nije ni potreban.


Nakon što znate kako da se rešite neprijatnog mirisa luka iz svog doma, važno je da pravilno primenite trik prilikom prženja luka. Dodatno može da pomogne i pranje luka hladnom vodom pre njegovog seckanja. Ovako ćete ublažiti i peckanje očiju.

Izvor: Naxi.rs

BONUS VIDEO

Slični članci

Nedjeljni horoskop od 29. septembra do 5. oktobra

Urednik

Kako pametni ljudi odgovaraju na prikrivene uvrede?

Urednik

Zašto je šetnja najbolja aktivnost za tijelo i um

Urednik

Godinama je istraživala sreću i cijelu filozofiju svela na 12 prostih pravila

Urednik

Audi Q9 potvrđen za sljedeću godinu

Urednik

Isključite jedan uređaj preko noći i smanjite račun za struju!

Urednik

Ova tri znaka doživjeće veliki preokret do kraja nedjelje !

Urednik

Trikove za uređenje doma: Odbacite pravilo „manje je više“

Urednik

Najčešće modne greške koje svi pravimo pri kombinovanju boja odjeće

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više