Ako se pitate šta sutra spremati za ručak, isprobajte ovaj recept dana
Sastojci
1 patlidžan
1 tikvica
1 zelena paprika
1 crvena paprika
1 crveni luk
1 čen bijelog luka
300 g paradajza
250 g sira (može ovčiji)
malo bosiljka
začini po želji
maslinovo ulje
Priprema
Povrće dobro operite. Prvo patlidžan narežite na kriške, posolite ga, pa ga stavite sa strane da pusti sok. I ostalo povrće očistite, ogulite i narežite isto na kriške. Paradajz prelijte vrućom vodom, ogulite ga i sitno narežite. U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje, prvo stavite papriku da se prži oko pet minuta pa zatim dodajte ocijeđeni patlidžan, tikvice, oba luka i začine. Kratko pržite povrće, zatim dodajte i paradajz te krčkajte pet minuta dok voda ne ispari. Sve skupa prebacite u vatrostalnu posudu, pospite narezanim sirom i blago promiješajte, pa stavite sve skupa peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa. Pecite desetak minuta, odnosno dok se sir ne rastopi.
Izvor: Glas Srpske