Magazin

Efikasan trik za uklanjanje neprijatnog mirisa luka tokom kuvanja

Luk je nezaobilazan sastojak gotovo svakog kuvanog jela. Njegova karakteristična aroma daje poseban ukus mnogim jelima, ali svi znamo da miris ovog povrća nije naročito prijatan, što mnoge ljude odvraća od kuvanja.

Poznati kuvari otkrili su da postoji način da se spreči pojavljivanje neprijatnih mirisa, a istovremeno poboljša svežina doma.

Naime, tajna se krije u sodi bikarboni i šećeru, koji se dodaju seckanom luku tokom dinstanja.

Ovakav način pripreme čini luk sočnijim i ukusnijim i takođe sprečava širenje neprijatnog mirisa luka po kući, čiji je glavni krivac sumpor koji se oslobađa iz luka tokom termičke obrade.

Osim toga, soda bikarbona daje luku neophodnu gustinu koju biste dobili pripremom spreja, tako da vam sprej nije ni potreban.


Nakon što znate kako da se rešite neprijatnog mirisa luka iz svog doma, važno je da pravilno primenite trik prilikom prženja luka. Dodatno može da pomogne i pranje luka hladnom vodom pre njegovog seckanja. Ovako ćete ublažiti i peckanje očiju.

Izvor: Naxi.rs

BONUS VIDEO

Slični članci

Tri znaka koja će izdati povjerenje prijatelja ako će imati neku korist

Urednik

Sok od celera: Čudesni eliksir za zdravlje i vitalnost

Urednik

Evo koliko minuta hodanja dnevno je dovoljno za zdravije srce

Urednik

Ne priznaju poraz: Horoskopski znakovi koji nikad ne odustaju

Urednik

Parfemi sa mirisom ruže popularniji nego ikada

Urednik

Kolač sa makom i jabukama

Urednik

Samo jedan znak horoskopa će pamtiti ovu godinu kao najbolji dio života

Urednik

Bilje na balkonu: Šta posaditi u martu za brz rast i bogat urod?

Urednik

„Dijeta protiv starenja“: Ove namirnice obavezno uvrstite u ishranu

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više