Magazin

Kako da meso ne bude žilavo: U restoranu stave jedan začin

Primijenite trikove profesionalnog kuvara, zahvaljujući kojima će šnicle i ostalo meso koje pripremate biti sočno.

Kuvar jednog beogradskog restorana je odlučio da otkrije neke od trikove koje koriste u restoranu kada pripremaju meso. Šnicle će vam biti uvijek sočne, bataci spolja hrskavi, a unutra mekani, a i druge vrste mesa će biti savršeno ukusne.

Napravite savršeno pečenje ili šnicle

Ne pecite meso koje ste tek izvadili iz frižidera. Treba da stoji na sobnoj temperaturi bar jedan sat, da se zagrije, jer će se tako peći ravnomerno. Isto uradite i kada pržite šnicle. Da biste dobili finu koru, osušite meso prije pečenja ili prženja papirnim ubrusom.

Stajanje u vodi za sočnije meso

Meso koje se duže prži, poput pilećih bataka ili svinjetine može da bude suvo posle termičke obrade. Da biste to izbegli, pre toga meso potopite u slanu vodu. Napravite rastvor od 1 litra vode ie 1/4 čaše soli. Meso se potopi u potpunosti i stavi u frižider pola sata. Ako je u pitanju veća količina, treba da stoji 1 sat na 1 kg mesa, ali nikada više od 8 sati. Pre prženja ili pečenja isperite meso i osušite ubrusom.

Kako da šnicle ne budu masne

Kada šnicle stavljate u tiganj, spuštajte ih na onu stranu na kojoj ima masnoće. Tako će biti ukusnije, sočnije, a nećete morati da koristite ulje za prženje, prenosi Najžena.

Izvor: Glas Srpske

BONUS VIDEO

Slični članci

Četiri znaka horoskopa koji što zamisle to i ostvare

Urednik

Raskošnim dalijama obojite jesen u svom domu

Urednik

Znakovi koji jasno pokazuju da ste mentalno iscrpljeni!

Urednik

Pogledajte mjesečni horoskop za oktobar

Urednik

Vjeruje se da je ovo najzdraviji doručak: Čisti crijeva i topi salo

Urednik

Predmeti koje svakodnevno koristimo, a ne znamo da su leglo su bakterija

Urednik

Pomračenje Sunca u Vagi mijenja sudbinu

Urednik

Da li je sok od celera zaista zdrav? Evo šta sve treba da znate!

Urednik

Održavajte optimalnu temperaturu u kupatilu ako želite da izbjegnete pojavu vlage!

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više