Magazin

Najlakši način da očistite peglu

Ako koristite peglu na paru, neophodno je da vodite računa, jer neadekvatna upotreba i izbjegavanje čišćenja mogu da dovedu do pojave kamenca, buđi i oštećenja ploče.

Pre nego što počnete sa procesom čišćenja parne pegle, proverite bezbednost, odnosno temperaturu pegle i priključak na struju. Ako je povezan, isključite ga. Nakon toga, očistite ploču vlažnom krpom da biste uklonili prljavštinu i ostatke kamenca.

Da biste uklonili kamenac, potrebno je da napravite rastvor od vode i sirćeta, a važno je da njihov odnos bude isti (šoljica sirćeta i soljica vode). Lagano navlažite krpu u rastvoru i istrljajte ploču pegle. Pazite da rastvor ne dođe u kontakt sa drugim delovima pegle osim ploče jer to može da je ošteti.

Nakon čišćenja pegle, sprečite ponovno mrlje korišćenjem destilovane vode umesto obične. Destilovana voda ne sadrži kamenac koji može ostaviti tragove na gvozdenoj ploči. Takođe, nakon upotrebe pegle, uvek ispraznite rezervoar za vodu da biste izbegli stvaranje buđi.


Pored toga, redovno proveravajte filter za vodu i menjajte ga prema uputstvima proizvođača. Ako filter ne menjate redovno, voda koja se koristi u pegli može biti nečista i prljavština će se akumulirati na ploči.

Izvor: Naxi.rs

BONUS VIDEO

Slični članci

Bijeli mjesec u Blizancima do 11. januara 2025. donosi bitne stvari za ova tri znaka

Urednik

Kako da podesite klimu da troši manje struje?

Urednik

Usvojite ove navike i imaćete mnogo manje šanse za depresiju

Urednik

Opština nagradila najbolje učenike besplatnim ljetovanjem u Herceg Novom

Urednik

Krajem juna dva znaka horoskopa dobiće neočekivani novac

Urednik

Vanilica u cirkusu: Nasmijte se, ovo nije skrivena kamera

Urednik

Autentične turističke destinacije: Najljepše plaže u Bosni i Hercegovini

Urednik

Ovi horoskopski znaci su „kraljevi“ ljeta

Urednik

Preporučena temperatura za frižider i zamrzivač: Zapamtite ove savjete

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više