Magazin

Nekoliko stvari koje nikako ne bi trebalo da stavljate u veš mašinu

Ako želite da osigurate duži život vašoj veš mašini neophodno je da izbegavate ubacivanje određenih stvari.

Mašine za pranje veša su naši svakodnevni saveznici, održavajući našu odeću čistom, svežom i prijatno mirišljavom. Iako su ovi uređaji često prilično skupi, nadamo se da će nam služiti dugi niz godina. Srećom, stručnjaci su podelili nekoliko korisnih saveta kako biste produžili vek trajanja vaše mašine za pranje veša na čak 12 godina, istovremeno izbegavajući probleme koji mogu proizaći iz ljudske greške, prenosi Mirror.

 

Preporuka je da nikada ne stavljate cipele u mašinu za pranje veša jer bi to moglo da izazove „oštećenje i cipela i mašine za pranje veša“. Ovo može da dovede do grebanja bubnja mašine za pranje veša, a same cipele mogu da promene oblik . Umesto toga, ovi stručnjaci predlažu čišćenje cipela ručno mekom četkom i blagim deterdžentom.

Takođe se naglašava da u mašinu za pranje veša ne treba stavljati rančeve ili torbe sa metalnim delovima, jer to može da ošteti bubanj mašine za pranje veša, ali i stvari u njoj. „Težina torbe takođe može da izazove probleme sa ravnotežom“, dodaju, pa je bolje da je operete pažljivo ručno.

Ako razmišljate o tome da operete plišanu životinju u mašini za pranje veša, obavezno proverite da li ona sadrži baterije ili električne komponente, jer takvi delovi mogu da oštete ne samo mašinu za pranje veša, već i samu plišanu igračku. Kao sigurniju alternativu, možete da koristite vlažnu krpu za čišćenje plišanih igračaka.

Takođe, važno je napomenuti da treba izbegavati pranje kreveta za kućne ljubimce koji sadrže rastresito punjenje, kao što su kuglice od pene ili iseckana pena, u mašini za pranje veša. Ovakvi materijali za punjenje mogu se skupiti tokom pranja, izazivajući neravnotežu u mašini i potencijalno oštećujući motor. Pored toga, dlaka i krzno kućnih ljubimaca mogu začepiti filter mašine i sistem za odvod vode. Stoga je bolje očistiti krevet za kućne ljubimce na odgovarajući način, prateći uputstva proizvođača ili koristeći metode koje su sigurne za vašu mašinu za pranje veša.

 

Izvor: Naxi.rs

BONUS VIDEO

Slični članci

Tri horoskopska znaka kojima 2024. sprema lijepa iznenađenja

Urednik

Najavljen prvi izbor za Miss AI: Ovo su uslovi za „takmičarke“

Urednik

Raspisan konkurs za nagradu „Milan Mladenović“

Urednik

Tri stvari koje su svojstvene uspješnim parovima

Urednik

Najpoželjniji muškarci rađaju se u ova tri znaka

Urednik

Bajaga i Instruktori predstavili reizdanje „Pozitivne geografije“

Urednik

Oni su najbolji ljudi horoskopa: Imaju dobru dušu, čuvajte ih

Urednik

Tri znaka horoskopa koje očekuje decenija sreće i blagostanja

Urednik

Kako da poboljšate svoje pregovaračke vještine

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više