Magazin

Ovo je tajna najboljih krofni i uštipaka

Prvi korak koji treba da preduzmete da bi tijesto za uštipke i krofne ispalo savršeno jeste da namirnice koje koristite budu sobne temperature.

Izvadite ih minimum pola sata pre miješanja tijesta, a ako ste u žurbi, jaja i jogurt u čaši stavite u toplu vodu kako biste brže dostigli željenu temperaturu.

Takođe, ako želite da tijesto bude prozračno i meko, obavezno dodajte malo rakije. Ona daje i divnu aromu.

Ovo su savjeti kada pravite slano tijesto, a ako želite da krofne ili uštipci budu slatki preporučujemo da u tijesto dodate rendane jabuke ili suvo grožđe. Ako koristite suvo grožđe prvo ga malo prokuvajte, pa tek onda umočite u rum.

A iskusne domaćice otkrile su da će tijesto za krofne ili uštipke biti ljepše ako žustro mešate dok se ne pojave mjehurići.

Kada krenete da pržite pecivo nikada nemojte da prepunite šerpu, već stavite par komada. Kada su skoro pržene, naglo pojačajte temperaturu, pa ih vadite na ubrus. Ovi savjeti će vam mnogo olakšati pravljenje omiljenog slanog ili slatkog peciva, piše Stvar ukusa.

Izvor: Glas Srpske

BONUS VIDEO

Slični članci

Nedeljni ljubavni horoskop: Koga očekuju strasti, a koga iskušenja

Urednik

Šta može da vam se desi sa tijelom ako stalno jedete čips

Urednik

Znate li kako odlaganje alarma utiče na zdravlje?

Urednik

Nedjeljni horoskop od 29. septembra do 5. oktobra

Urednik

Kako pametni ljudi odgovaraju na prikrivene uvrede?

Urednik

Zašto je šetnja najbolja aktivnost za tijelo i um

Urednik

Godinama je istraživala sreću i cijelu filozofiju svela na 12 prostih pravila

Urednik

Audi Q9 potvrđen za sljedeću godinu

Urednik

Isključite jedan uređaj preko noći i smanjite račun za struju!

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više