Magazin

Praktičan trik za neutralisanje neprijatnog mirisa luka tokom kuvanja

Luk je gotovo neizostavan u pripremi većine kuvanih jela. Njegova prepoznatljiva aroma daje poseban šmek mnogim receptima, ali je poznato da miris ovog povrća nije naročito prijatan — što često zna da obeshrabri mnoge u kuvanju.

Poznati kuvari otkrili su da postoji način da se spreči pojavljivanje neprijatnih mirisa, a istovremeno poboljša svežina doma.

Naime, tajna se krije u sodi bikarboni i šećeru, koji se dodaju seckanom luku tokom dinstanja.

Ovakav način pripreme čini luk sočnijim i ukusnijim i takođe sprečava širenje neprijatnog mirisa luka po kući, čiji je glavni krivac sumpor koji se oslobađa iz luka tokom termičke obrade.

Osim toga, soda bikarbona daje luku neophodnu gustinu koju biste dobili pripremom spreja, tako da vam sprej nije ni potreban.

Nakon što znate kako da se rešite neprijatnog mirisa luka iz svog doma, važno je da pravilno primenite trik prilikom prženja luka. Dodatno može da pomogne i pranje luka hladnom vodom pre njegovog seckanja. Ovako ćete ublažiti i peckanje očiju.

Izvor: Naxi.rs

BONUS VIDEO

Slični članci

Saturn u retrogradnom hodu: Šta to znači za vaš horoskop?

Urednik

Najbolje prijateljice: Mačka i djevojčica postale zvijezde Instagrama (VIDEO)

Urednik

Ove namirnice ublažavaju tegobe sa varenjem

Urednik

Avgust donosi sreću ova tri znaka horoskopa

Urednik

Šest blagodeti hladnog tuširanja koje vrijedi uzeti u obzir!

Urednik

Najzdraviji doručak ipak nisu jaja – treba se okrenuti Mediteranu

Urednik

Velika promjena stiže za ove znakove!

Urednik

Top 5 destinacija za medeni mjesec: Svaka interesantna na svoj način

Urednik

Stiže retrogradno ludilo: Tri planete prave haos

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više