Magazin

Stručnjaci otkrili treba li ispirati meso prije kuvanja

Mnogi ljudi se drže nekog nepisanog pravila, pa prije pripreme meso uvijek isperu pod mlazom vode, ali postavlja se pitanje da li je to uopšte potreban korak?

Meso može sadržavati razne bakterije i viruse, a to je jedan od glavnih razloga zašto ga ljudi ispiraju. U nekim zemljama čak koriste i kiseline poput limuna ili sirćeta, prenosi Healthline.

Razna istraživanja i laboratorijske provjere pokazala su da pranje sirovog mesa običnom vodom iz slavine nije efikasno u uklanjanju bakterija i zapravo može nanijeti više štete nego koristi jer se šire patogeni virusi na radnu površinu, pa tako i na druge namirnice.

Ali ispiranje kiselinom poput limuna i alkoholnog sirćeta može smanjiti broj bakterija, pa bi bilo dobro da počnete s ovom praksom, ako već niste.

Ipak, uz samo ispiranje važno je još nekoliko stvari – dobro očistite radne površine, nemojte ostavljati druge namirnice u blizini sudopere gdje ćete ispirati meso i obavezno ga pecite na visokoj temperaturi do kraja.

 

 

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Šta može da vam se desi sa tijelom ako stalno jedete čips

Urednik

Znate li kako odlaganje alarma utiče na zdravlje?

Urednik

Nedjeljni horoskop od 29. septembra do 5. oktobra

Urednik

Kako pametni ljudi odgovaraju na prikrivene uvrede?

Urednik

Zašto je šetnja najbolja aktivnost za tijelo i um

Urednik

Godinama je istraživala sreću i cijelu filozofiju svela na 12 prostih pravila

Urednik

Audi Q9 potvrđen za sljedeću godinu

Urednik

Isključite jedan uređaj preko noći i smanjite račun za struju!

Urednik

Ova tri znaka doživjeće veliki preokret do kraja nedjelje !

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više