Magazin

Tradicionalni italijanski recept za liker od nara od samo tri sastojka

Pravljenju likera od nara posebna pažnja se poklanja u Italiji gde ovo piće ima gotovo svaka kuća.

Liker se jednostavno pravi, a čeka se svega 10 dana da odstoji. Slatkastog je ukusa, pa ga mnogi nazivaju i ženskim pićem, a uglavnom se pije prije jela jer je odličan za otvaranje apetita.

Sastojci:

4 veća nara

700 ml votke

500 g šećera

Priprema:

Nar očistite i odvojite zrna. Stavite ih u veću teglu koja ima poklopac, pa ih pospite šećerom i zalijte votkom. Zatvorite poklopac, pa teglu dobro protresite da se šećer rastopi i svi sastojci lijepo povežu. Stavite je na tamno i hladno mjesto i ostavite je da stoji 10 dana. Povremeno protresite teglu ukoliko se šećer nakupi na dnu. Kada je liker spreman, procijedite ga kroz gazu i sipajte u staklenu, prethodno sterilisanu flašu. Zatvorite poklopac i čuvajte na tamnom mjestu, a možete i u frižideru da bude hladan. Služite ga u malim čašicama, a što duže bude stajao to će biti ljepši.

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Zvijezde otkrivaju: Šta vam donosi sedmica od 22. do 28. januara?

Urednik

Znate li šta se dešava ako zimi redovno ne otvarate prozore?

Urednik

Veliki novac stiže za tri horoskopska znaka do marta 2025!

Urednik

2025. donosi novu generaciju: Ko su pripadnici Generacije Beta?

Urednik

Čaše nikada ne okrećite naopako nakon pranja, evo zbog čega

Urednik

Nedjeljni horoskop od 20. do 26. januara

Urednik

U Amsterdamu otvoren vrt sa oko 200.000 lala

Urednik

Sreća ih uvijek prati i niko ne može da je pokvari: Ova tri znaka su najveći optimisti u horoskopu

Urednik

Da li znate da ovom greškom med pretvarate u otrov?

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više