Magazin

Tradicionalni italijanski recept za liker od nara od samo tri sastojka

Pravljenju likera od nara posebna pažnja se poklanja u Italiji gde ovo piće ima gotovo svaka kuća.

Liker se jednostavno pravi, a čeka se svega 10 dana da odstoji. Slatkastog je ukusa, pa ga mnogi nazivaju i ženskim pićem, a uglavnom se pije prije jela jer je odličan za otvaranje apetita.

Sastojci:

4 veća nara

700 ml votke

500 g šećera

Priprema:

Nar očistite i odvojite zrna. Stavite ih u veću teglu koja ima poklopac, pa ih pospite šećerom i zalijte votkom. Zatvorite poklopac, pa teglu dobro protresite da se šećer rastopi i svi sastojci lijepo povežu. Stavite je na tamno i hladno mjesto i ostavite je da stoji 10 dana. Povremeno protresite teglu ukoliko se šećer nakupi na dnu. Kada je liker spreman, procijedite ga kroz gazu i sipajte u staklenu, prethodno sterilisanu flašu. Zatvorite poklopac i čuvajte na tamnom mjestu, a možete i u frižideru da bude hladan. Služite ga u malim čašicama, a što duže bude stajao to će biti ljepši.

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Šta vas čeka u drugoj polovini februara?

Urednik

Prestaje proizvodnja jednog od najatraktivnijih karavana

Urednik

Sušenje veša u zatvorenom prostoru nosi potencijalne rizike po zdravlje!

Urednik

Idealni pokloni za Valentinovo za svaki horoskopski znak

Urednik

Održavanje dušeka: Koliko često treba da ih usisavamo?

Urednik

Ovo je najzdravija voćka koju možete pojesti

Urednik

Dva horoskopska znaka će uživati tokom 2025. godine: Dolaze im samo dobre promjene

Urednik

Očistite podove bez hemikalija: Dodajte ovaj začin u vodu

Urednik

Naučnici otkrili kako možete da spriječite pojavu sijedih

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više