Magazin

Trik sa čačkalicom: Kako da ulje ostane svježe tokom prženja?

Trik sa čačkalicom: Kako da ulje ostane svježe tokom prženja?

Prženje hrane, bilo da ste iskusna domaćica ili početnik u kuhinji, ponekad može da bude pravi izazov. Dva najčešća problema koja se javljaju odnose se na trenutak procene da li je ulje dovoljno zagrejano i kako sprečiti da ulje potamni tokom prženja. Iako deluje kao da su to sitnice, ovi problemi mogu da utiču na ukus i kvalitet pripremljenih jela. Srećom, postoji jednostavan trik koji rešava oba problema – potrebna vam je samo čačkalica.

Kako proveriti da li je ulje spremno za prženje?

Umesto da nagađate da li je ulje dovoljno zagrejano, koristite čačkalicu. Stavite vrh čačkalice u ulje – ako se oko nje formiraju sitni mehurići, ulje je spremno za prženje. Ova metoda će vam pomoći da svaki put postignete savršene rezultate.


Sprečavanje potamnjivanja ulja

Tokom prženja u dubokom ulju, višak brašna ili mrvica iz hrane često uzrokuje da ulje brzo potamni. To može narušiti ukus i izgled jela. Jednostavan trik je da dodate čačkalicu u ulje. Ako čačkalica potamni, zamenite je novom – ulje će ostati sveže, a vaša jela ukusna i privlačna.


Kako da smanjite neprijatan miris tokom prženja?

Prženje ribe često stvara neprijatan miris u kuhinji. Da biste ga smanjili, pre početka prženja dodajte nekoliko čačkalica u ulje. One će pomoći u neutralisanju mirisa ribe i učiniti vašu kuhinju prijatnijom za boravak.

Izvor: Naxi.rs

BONUS VIDEO

Slični članci

Sve se mijenja od svetog Jovana: Ova tri znaka će blistati u punom sjaju

Urednik

Koje cvijeće se sadi u januaru i februaru?

Urednik

Tajni trik za meku i svježu posteljinu bez upotrebe omekšivača!

Urednik

Neustrašivi ljudi rođeni su u ova dva horoskopska znaka

Urednik

Ključ mentalne snage: Rešite se ovih loših navika!

Urednik

Efikasno rešenje za uklanjanje otisaka prstiju sa staklenih površina

Urednik

Ovi znaci će doživjeti jednu od najljepših sedmica u životu!

Urednik

Kako da prepoznate kopiju parfema?

Urednik

Odmrznite meso za pet minuta, super trik koji ne znaju čak ni najbolji kuvari

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više