Hercegovina Naše priče

HP media grupa Trebinje podnijela MUP-u RS krivičnu prijavu za hakerski napad

Odgovorni iz HP media grupe d.o.o. Trebinje juče su Policijskoj upravi Trebinje podnijeli krivičnu prijavu zbog hakerskog napada na ovu medijsku i marketinšku kuću koji se desio u četvrtak ujutru.

Po zaprimljenoj prijavi i kategorizaciji da je u pitanju krivično djelo protiv bezbjednosti kompjuterskih podataka, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS su obavjestili nadležnog tužioca, a predmet je odmah po formiranju proslijeđen specijalizovanoj jedinici za borbu protiv sajber kriminala u Banjaluci.

Sofisticiran napad na dvije fejsbuk stranice naše medijske kuće organizovan je sa jasnim krajnjim ciljem preuzimanja preko 35.000 fejsbuk pratilaca koliko ih na jednoj od dvije hakovane stranice na ovoj društvenoj mreži naš portal ima.

“Upad u naš biznis nalog na Fejsbuk društvenoj mreži desio se hakovanjem jednog od privatnih naloga našeg zaposlenog. Uz pomoć IT podrške uspjeli smo onemogućiti upravljanje našom stranicom i zaštititi sve pristupne tačke. Iako je sajber napad na naš nalog kreiran na način da ostavi utisak da je hakerski upad iz neke od zemalja Azije i da krajnji cilj nisu naši pratioci koje smo posvećeno okupili oko naše stranice u proteklih deset godina, naš IT tim je došao do nedvosmislenih zaključaka da je hakerski napad izvršen iz Banjaluke i da je jedini cilj bio preuzimanje preko 35.000 naših pratilaca i prosto rečeno zloupotrijeba za popularizaciju neke druge fejsbuk stranice”, izjavio je ovim povodom direktor HP media grupe Bojan Sulaver.

Bojan Sulaver, direktor HP media grupe

 

S obzirom da se nalazimo u izbornoj godini, na društvenim mrežama uveliko traju pripreme ili je već na neki način započela predizborna kampanja. Stranica Padrino radija i portala Hercegovina promo okuplja najveći broj fejsbuk pratilaca od svih informativnih internet portala u Trebinju, te se nameće zaključak s obzirom na lokaciju odakle je hakerski napad izvršen da sve što se desilo može da ima veze sa određenim političkim grupacijama.

Predmetna fejsbuk zajednica za koju je pokušana zloupotreba ima veliku vrijednost u oblasti političkog oglašavanja u Hercegovini, a svjedoci smo da u periodu iza nas i onom koji je pred nama kao pečurke poslije kiše niču nova internet glasila čiji impresumi i vlasnici nisu poznati javnosti, a čiji je cilj u što kraćem vremenu doći do publike i plasirati informacije koje su u interesu određenih političkih grupacija.

Portal Hercegovina Promo ove godine puni deset godina od svog osnivanja, prvo kroz Udruženje građana Hercegovina Promo, a od 2016. godine dio je HP media grupe Trebinje i jedino je dnevno-informativno internet glasilo koje na svojim stranama, od svog osnivanja, nije ostavljalo prostor za iznošenje političkih stavova i politički marketing. Pod sloganom “Ljepša strana Hercegovine” i kasnije “Pozitivni uprkos svemu”, potpuno politički nezavisni postižemo pozitivne poslovne rezultate u svim godinama poslovanja, a našim pristupom zadobili smo povjerenje najvećeg dijela poslovne zajednice u Hercegovini, širom Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i regiona.

Odgovorni iz HP media grupe Trebinje vjeruju da će istraga MUP-a Republike Srpske dati rezultate i da će se lica odgovorna za hakerski napad koji predstavlja i atak na intelektualnu svojinu izvesti pred lice pravde.

 

HP, februar 2022.

BONUS VIDEO

Slični članci

Vidak Maljević prvak BiH za seniore

Urednik

Da li je rad Rudnika i Termoelektrane Gacko ugrožen zbog lošeg kvaliteta uglja?

Urednik

Sakupljena znatna sredstva za crkvu u Hrupjelima

Urednik

Rukometaši Leotara slavili u Zavidovićima, Nevesinjci namučili lidera pa pali u finišu

Urednik

Nevesinjci i Gačani prijeteljski odmjerili snage

Urednik

VIDEO / Rizični putevi na istoku Srpske, vlast i dalje ne reaguje

Urednik

Dušanka Zečević: Medicinska sestra divan poziv, važno je imati empatiju

Urednik

Turistička organizacija predstavila ponudu Trebinja u Beogradu

Urednik

Nemanja Gudelj ponovo na terenu poslije povrede koljena

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više