Hercegovina Naše priče

Ivan Ilić Ilke od ponedjeljka do petka u emisiji „Mojih 50“ na Padrino radiju

Od ponedeljka, 8. jula gost emisije “Mojih 50” svakog radnog dana od 18 do 19 časova na talasima Padrino radija je dirigent i kompozitor Ivan Ilić Ilke.

Ivan Ilić je rođen 7. marta 1972. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu i srednju muzičku školu „Mokranjac“.

Godine 1992. diplomirao je aranžiranje sa najvišim ocjenama na Berklee College of Music u Bostonu, gdje je za dvije godine završio četvorogodišnji program. Nakon toga seli se u Kanadu, gdje se bavio muzičkom pedagogijom i vodio ansamble popularne i džez muzike.

Specijalističke studije iz dirigovanja završio je 2008. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Stanka Šepića. Takođe, završio je master studije iz džez trombona na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Doktorirao je višemedijsku umjetnost na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, pod mentorstvom profesora emeritusa Svetozara Rapajića, postavljajući originalni mjuzikl „Pećina“, u režiji Jane Maričić i saradnji sa libretistom Slobodanom Obradovićem. „Pećina“ je izvedena na festivalu BELEF 2019.

Nakon povratka u Beograd iz Kanade, ostvaruje saradnju sa Big bendom RTS-a kao aranžer, dirigent, kompozitor i trombonista. Vodio je orkestar na mnogobrojnim koncertima, festivalima, snimanjima i gostovanjima za radio i televiziju. Sarađivao je sa mnogim srpskim i svjetskim džez muzičarima i nastupao na međunarodnim džez festivalima širom sveta.

Više od 20 godina je stalni član benda Jovana Maljokovića, sa kojim je snimio značajna izdanja za PGP-RTS. Sarađivao je sa mnogim srpskim muzičarima kao što su Van Gog, Ana Stanić, Momčilo Bajagić Bajaga i mnogi drugi. Komponovao je muziku za pozorište, video produkcije i mjuzikle kao što su „Golje“ (2001), „Spusti se na zemlju“ (2006) i „Glavo luda“ za Pozorište na Terazijama, gde je potpisao i aranžmane za još četiri licencna ostvarenja značajnih brodvejskih naslova (The Producers, Chorus Line, Sweet Charity, Victor/Victoria). Autor je muzike za predstavu „Amerika drugi deo“ Biljane Srbljanović u režiji Dejana Mijača (Atelje 212) kao i muzike za film „S.O.S. – Spasite naše duše“ iz 2007. godine, Slobodana Šijana. Od avgusta 2006. do 2018. godine bio je član benda Galija.

Takođe je dirigovao mnogobrojna snimanja filmske i televizijske muzike za najznačajnije produkcijske kuće kao što su The Walt Disney Company, Warner, Sony Entertainment i veliki broj filmskih, dokumentarnih i muzičkih produkcija iz Evrope i Sjeverne Amerike.

Bio je dirigent Big benda RTS-a u periodu od 2001. do 2018. godine. Predsjednik je Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije.

U emisiji ,,Mojih 50“ Ivan će odabrati nekolicinu pesama koje su tako ,,dramaturške“ da ih vidi (čuje) kao osnovu za potencijalne mjuzikle. Čućete i pesmu koja je bila ,,nezaobilazni deo njegovog odrastanja“, kao i jednu koja mu je, dok je studirao u Bostonu, probudila izuzetno jaku nostalgiju. 


Emisija „Mojih 50“ na programu je svakog radnog dana od 18 do 19 časova na Padrino radiju. „Mojih 50“, možete slušati i na Naxi nacionalu, najvećoj radijskoj mreži u Srbiji i regionu.

 

Naxi / Padrino, jul 2024.

BONUS VIDEO

Slični članci

Vesna Pisarević gost u emisiji „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Uskoro letovi iz Mostara za Istanbul ?

Urednik

U subotu veliki koncert Halida Bešlića u Gradu Sunca: Osvojite besplatne ulaznice!

Urednik

VIDEO / Kakvo je stanje na graničnim prelazima u Hercegovini u jeku sezone

Urednik

U Trebinju počeo 67. Festival festivala

Urednik

Izdaje se namješten jednosoban stan na duži vremenski period u Trebinju

Urednik

„Hercegovačka kuća“ proslavila sedmi rođendan

Urednik

Požar na teritoriji opštine Ljubinje pod kontrolom

Urednik

Hidroelektrana „Dabar“ gradi se planiranom dinamikom

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više