Magazin Pročitajte još

Znate li da telefon čuva mapu s mjestima na kojima ste fotografisali

Nema sumnje, živimo u vremenu kada mnoge kompanije imaju puno informacija o nama, htjeli mi to ili ne. Ponekad se ovi podaci sakupljaju i čuvaju čak i bez našeg znanja, a ovaj tekst skreće pažnju na jedan takav slučaj.

U pitanju je servis Google Photos, koji mnogi od nas koriste za pravljenje i čuvanje fotografija na mobilnom telefonu. Ono što ne znaju svi je da se u okviru aplikacije nalazi servis za praćenje koji pokazuje gdje tačno je napravljena svaka vaša fotografija koju ste sačuvali. Ukoliko ne vjerujete, dovoljno je samo da uđete u aplikaciju Google Photos, kliknete na dugme Search i potom Places i naći ćete ovu mapu, piše Twisted Sifter.

Ukoliko ste ulogovani u svoj Google nalog, kao što većina i jeste na svojim telefonima, i aplikacija Google Maps čuva ove podatke. U njoj izaberite dio Your Timeline i sortirajte po danu pravljenju fotografije na Day ili mjestu pravljenja fotografije na Places.

Dobra vijest je da se ovo može isključiti u obje aplikacije. Za Google Maps, uđite u opciju Manage Location History kada ste u dijelu Timeline i potom isključite ovu opciju. Za Google Photos, idite u dio Settings, potom Sharing i uključite opciju Hide Photo Location Data.

 

 

Izvor: Nezavisne novine

BONUS VIDEO

Slični članci

Ljudi rođeni u ovom znaku su najbolji učitelji

Urednik

Hljebomati u istarskim gradovima: Vlada im zabranila rad nedjeljom, a oni osmislili novu biznis ideju

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa do 27. februara

Urednik

Sve im je pod konac: Rođeni u ovih pet znakova uvijek drže do urednosti, haos ih izluđuje

Urednik

Ovo su najbolji komplimenti za svaki horoskopski znak

Urednik

Ova tri horoskopska znaka se najbolje ljube

Urednik

Bioskopski hit „oživio“ pjesmu iz 2004. godine

Urednik

Najčešće mane horoskopskih znakova

Urednik

Zbog ovoga ćete odmah prestati da pakujete hranu u prazne kutije od sladoleda

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više