Sport Svijet Vijesti

Bilećanka Dajana Bošković o životu u Kini: Maske i testiranja su svakodnevica

Stroge kovid mjere u Kini su i dalje na snazi, od nošenja maski do testiranja svaki dan. Nažalost, zbog korone putovanja na utakmice nismo imali, jer smo cijelu ovu, a i prošlu sezonu igrali u balonima, zatvoreni. Publika ne može da prisustvuje utakmicama, tako da je bilo jako čudno igrati pred praznim tribinama, ali sam se brzo navikla, kaže za “Nezavisne” iz daleke Kine Dajana Bošković (28), sjajna odbojkašica iz Bileća i reprezentativka BiH.

Nakon igranja u Srbiji, SAD, Poljskoj i Turskoj, Dajana Bošković već drugu sezonu nastupa u Kini gdje brani boje ekipe Šenžena. Dajana se zahvaljuući sjajnim igrama prošle sezone našla među tri najbolje sportistkinje BiH u izboru najboljeg sportiste BiH u organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH. U razgovoru za “Nezavisne” istakla je da je odlazak u najmnogoljudniju zemlju svijeta za nju jedno veliko iskustvo.

“Ovo je moja druga sezona u Kini u ekipi Šenžena. Ovo je zapravo klub koji je osnovan prije dvije godine, i njihova zamisao je da dovode strane igrače da igraju za njih. Prošle godine sam ja bila jedini stranac, a ove godine nas je čak devet. Kada sam došla, sve je ovo bilo novo za mene, nikad prije nisam bila u Kini, nisam znala ništa o odbojci ovdje. Definitvno jedno novo i dobro iskustvo, i što se tiče samih treninga, a i sistema takmičenja. Mnogo se trenira, naporno je, ali je sezona kraća nego u Evropi. Sezona traje od septembra do sredine januara”, kaže Boškovićeva.

Ona naglašava da je odbojka na veoma visokom nivou. Jedina zamjerka je kako naglašava organizacija takmičenja.

“Ekipe su kvalitetne i ima mnogo talentovanih mladih igračica. Jedina stvar koju ne mogu da pohvalim je organizacija. Sistem takmicenja je ove godine mijenjan par puta kao i sam početak takmičenja. Naprimer, igrali smo šest utakmica za šest dana, što je stvarno neizdrživo”, ističe dvadesetosmogodišnja odbojkašica.

Na njenim krilima reprezentacija BiH je prošle godine osigurala drugi nastup na Evropskom prvenstvu koje se održava ove godine. Naglašava da je to veliki uspjeh kada se uzmu u obzir uslovi i koliko se ulaže u bh. sport.

“To je ogroman uspjeh za nas. I ovo Evropsko prvenstvo smo u jednoj od najjačih grupa, ali vjerujem da mozemo proći grupu. Nadam se da cemo iskoristiti Zlatnu ligu kao dobru pripremu za EP, da vidimo na kom smo nivou, na čemu sve treba da radimo da bismo se sto bolje pripremili za Evrovolej. Mi ćemo da damo naš maksimum kao i uvijek. Ostaje mi da vjerujem da ce država i naš savez da nas podrže i obezbijede uslove koje jedna seniorska reprezentacija koja se sprema za Evropsko prvenstvo i zaslužuje”, kazala je Dajana Bošković.

ANT

Najveći navijač Tijane i Vuka

Opće je poznato da Dajana dolazi iz sportske porodice. Njena mlađa sestra Tijana (25) je već godinama najbolja odbojkašica svijeta, dok najmlađi brat Vuk (19) trenutno nastupa za Borac kao posuđeni igrač Igokee. “Naravno da pratim Tijanu i Vuka. Zbog vremenske razlike (Kina je +7h u odnosu na BIH i +5h u odnosu na Tursku) i svojih obaveza ne stižem da gledam sve njihove utakmice, ali trudim se da sve ispratim. Ja sam njihov najveći navijač, podržavam ih i bodrim maksimalno kao i oni mene”, dodala je najstarija sestra Dajana.

 

 

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

U Bileći odigrano 6. kolo Istočne Hercegovine u bilijaru

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više