Hercegovina Sport

Dječaci iz Škole fudbala „Alfa“ Trebinje briljirali u Herceg Novom

Protekla tri dana Škola fudbala „Alfa“ je učestvovala na Mimoza Polino kupu u Herceg Novom, koji se već
nekoliko godina u ovom gradu održava u vrijeme „Dana mimoze“ i koji okupi veliki broj malih fudbalera iz Crne Gore, Srbije i BiH.


Alfa je učestvovala sa dvije generacije dječaka i to u 2013. i 2015. godište, gdje su ostvarili odlične rezultate.
Nakon utakmica u grupnoj fazi koje su se igrale u petak i subotu Alfini mali fudbaleri su izborili jedna od prva dva mjesta u svojim grupama i tako obje generacije ostvarile plasmane u polufinale koje je bilo na programu u nedjelju.

Prvo polufinale su igrali Alfini dječaci 2015. godište gdje su nakon izvođenja penala poraženi od Arsenala iz Tivta koji je na kraju bio i pobjednik. U susretu za treće mjesto 2015. godište Škola fudbala Alfa je porazila ekipu Dadex iz Podgorice rezultatom 2:1 i tako osvojila bronzanu medalju na ovom prestižnom takmičenju.

U generaciji 2013. godište mali Trebinjci su u polufinalu odličnom igrom savladali ekipu Dadex iz Podgorice i u finalu se susreli sa Arsenalom iz Tivta. Bila je to prava borbena utakmica, ali je rezultat na kraju bio 0:0 i pristupilo se izvođenju penala gdje je više sreće imala ekipa iz Tivta.

Nakon utakmica organizovano je šutiranje penala gdje iz svake ekipe učesnika sudjeluje po igrač i golman da bi se na kraju dobio najbolji pojedinac. I u generaciji 2013. i 2015. najboljeg pojedinca je dala ŠF Alfa, a trofeje su osvojili Luka Hrnjaz i Luka Kljunak.

Ovi pehari, medalje i trofeji su dokaz da se u ovoj školi fudbala radi veoma kvalitetno i na fudbalskom i na pedagoškom planu, a svi rezultati su postignuti za svega pola godine rada, koliko je proteklo od formiranja ovog kolektiva. Treba napomenuti da su u Školi fudbala Alfa već imali zapažene rezultate i da će ih biti još s obzirom da u narednom periodu imaju planirano učešće na nekoliko velikih turnira sa sa svim generacijama.

 

Padrino, mart 2024.

BONUS VIDEO

Slični članci

Vučić i Dodik danas u Bileći

Urednik

Padaju temperature, stiže i olujni vjetar

Urednik

Danas počinje Međunarodni sajam privrede u Mostaru

Urednik

Obnavlja se stara seoska crkva u Gornjem Hrasnu

Urednik

Festival japanske trešnje: U Mostaru raste više od 200 stabala

Urednik

Novi zemljotres u blizini Mostara

Urednik

Aleksandar Vučić stigao u Mostar prvim letom iz Beograda

Urednik

Već prodato 2.000 karata za letove Mostar-Beograd

Urednik

Mještani najbrojnijeg bilećkog sela u akciji čišćenja „Baljačkog puta“

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više