Hercegovina Sport Vijesti

Nakon dugih 13 godina fudbaleri „Hercegovca“ vratili se u drugoligaško društvo

Nakon dugih 13 godina fudbaleri „Hercegovca“ vratili su se u drugoligaško društvo. U srijedu, 10. avgusta u okviru 1.kola Druge lige RS – grupa „istok“ „Heo“ će dočekati odličnnu ekipu „Gubera“ iz Srebrenice.


Tim povodom razgovarali smo sa predsjednikom FК „Hercegovac“ gospodinom Nikolom Lisovom.

„Nakon šest godina, u avgustu prošle godine ponovo smo formirali seniorsku ekipu. Nekolicini iskusnih starijih igrača priključili smo članove kadetske ekipe i krenuli sa radom. Stručni štab na čelu sa legendom kluba Rajkom Milenićem uradio je odličan posao, pa smo tako u Regionalnoj ligi – grupa „jug“ dominantno došli do titule prvaka, ostvarivši sve pobjede, sa gol razlikom 22:1. Na taj način smo se vratili u Drugu ligu Republike Srpske, gdje nam je realno i mjesto. Zadržali smo gotovo kompletan igrački kadar iz prošle sezone, a napustio nas je samo talentovani Marko Vujović, koji je sada član „Zvijezde 09“ iz Etno sela Stanišić. Sa druge strane, pojačali smo se golmanom Adrijanom Milanovićem iz „Sutjeske“ Foča, a iz premijerligaša „Leotara“ stigli su Aleksandar Begenišić i iskusni Srđan Andrić. Sada imamo pravi spoj mladosti i iskustva, pa očekujemo da ćemo se ravnopravno uključiti u borbu za jedno od mjesta koje će voditi u jedinstvenu Drugu ligu RS. Istina, prvih nekoliko kola ćemo biti oslabljeni izostankom petorice standardnih prvotimaca koji su na radu u Crnoj Gori i Hrvatskoj, ali su svi ostali spremni da daju svoj maksimum“, rekao je Lisov.

Naveo je da su pripreme za ovu sezonu počeli 5. jula i odigrali dvije prijateljske utakmice, a pobijedili su  kod kuće „Mladost“ iz Gacka sa 3:2, a u Trebinuu su poraženi od „Leotara“ sa 0:4 uz napomenu da su dobar dio meča bili potpuno ravnopravan rival.

„U srijedu očekujemo težak meč i veliku borbu sa vrlo kvalitetnim gostima iz Srebrenice, koji su u prošloj sezoni bili možda i najprijatnije iznenađenje na drugoligaškom istoku. Ipak, uz našu dobru igru i ogromnu želju, te veliku pomoć naših vjernih navijača, popularnih „Džukela“, nadamo se pobjedi i osvajanju prva 3 boda“, dodao je Lisov.

 

 

Izvor: Radio Bileća

 

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Bilećki stećci na udaru vandala

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više