Hercegovina Uncategorized Vijesti

Otrovano pet skupocjenih lovačkih pasa, policija ima sumnjivca

Na području grada Trebinja je u seoskoj regiji Poljice – Dubočani otrovano pet lovačkih pasa koji su vrlo brzo nakon trovanja i uginuli, a osunjičen je Trebinjac M.Z. koji je i uhapšen.

Šteta koja je pričinjena ovim krivičnim djelom se, po izjavi oštećenih, procjenjuje na oko 35.000 maraka, jer su u pitanju skupocjeni lovački psi u vlasništvu nekoliko ovdašnjih lovaca.

Prijavioci ovog krivičnog djela, koje je nakon uviđaja naloženog od strane Okružnog  tužilaštva Trebinje obavila policija i okarakterisala ga kao „Zagađivanje hrane i vode za ishranu, odnosno napajanje životinja iz člana 378.Krivičnog zakonika RS”, su, kako nezvanično saznajemo, vidjeli da je psima dato nešto prije nego su uginuli, pa je sumnja pala na M.Z.

Policijska stanica Trebinje je 17. decembra 2023. godine zaprimila ovu prijavu, a svi psi,  koji nisu bili u boksovima u vrijeme trovanja, do dolaska patrole i veterinarske službe su  već bili uginuli, pa se pretpostavlja da se djelovalo vrlo jakim otrovima, što tek treba laboratorijski ispitati.

U Veterinarskoj službi “Dana”, čiji je veterinar bio na terenu, ne žele ništa da prejudiciraju do konačnog laboratorijskog nalaza, ali su izrazili sumnju na trovanje, s obzirom da je, kako kažu, vrlo brzo došlo do samrtne ukočenosti pasa koji su prije toga povraćali.

U Policijskoj upravi Trebinje je saopšteno da su, nakon izvršenog uviđaja i prikupljenih operativnih informacija, njihovi službenici stekli osnov sumnje da je izvršilac M.Z, koji je lišen slobode.

Ovo je u posljednjih nekoliko godina prvi slučaj u kome je otkriven osumnjičeni za trovanje pasa, jer su se lovački psi i ranije trovali, ali pod okriljem noći, poput prošlogodišnjeg trovanja sedam lovačkih pasa u trebinjskom selu Lapja gdje počinioci nikada nisu otkriveni.

 

 

Izvor: Vesna Duka, Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

U Boračkom jezeru kompletna voda se izmjeni za 54 dana

Urednik

U galeriji Kulturnog centra Trebinje otvorena izložba grafika Marije Kapisode (FOTO)

Urednik

Projekat „Socijalizacija djece Republike Srpske“ – Šeranić svirao, pjevao, pa zaigrao kolo sa učesnicima

Urednik

Vozačima oprez – Pojačana frekvencija vozila, posebno na granični prelazima

Urednik

U ponedeljak počinje „Ljetni turnir u malom fudbalu Gacko 2024“

Urednik

Predstojeća noć će biti tropska: Danas do 40 stepeni!

Urednik

Posebna „last minute“ ponuda u Apartmanima Knežev konak u Gradu Sunca

Urednik

Priča koja vraća vjeru da ipak dolaze ljepša vremena: Željko iz Srbije donira jetru mladom Mostarcu

Urednik

Na mističnom mjestu u Hercegovini temperatura nikad ne prelazi 11 stepeni (VIDEO)

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više