Ex YU Vijesti

Abazović podnio prijedlog za smjenu Konjevića i Krivokapića

Crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović podnio je danas Skupštini predlog za smjenu potpredsjednika Vlade i ministara odbrane Raška Konjevića kao i ministara spoljnih poslova Ranka Krivokapića.

– U periodu od izglasavanje nepovjerenja Vladi do podnošenja ovog prijedloga, javno djelovanje ministara Konjevića i Krivokapića je u kontinuitetu odstupalo od zvaničnog stava Vlade, dok je njihovo rukovođenje resorima odbrane i spoljnih poslova u velikoj mjeri otežalo rad Vlade – navodi se u obrazloženju Prijedloga koji je Abazović podnio Skupštini Crne Gore, prenose Vijesti.

Abazović sa jedne i Krivokapić i Konjević sa druge strane mjesecima su u sukobu praćenom brojnim optužbama, prenosi podgorički list.

Abazović je ranije danas na sjednici Odbora za bezbjednost izjavio da u Crnoj Gori postoje tri klana koja švercuju cigarete i da je jedan pokrovitelj partija u kojima su ministar odbrane Raško Konjević, šef diplomatije Ranko Krivokapić i predsjednik Milo Đukanović, javlja RTCG.

– Možda su sve tri bile pokrovitelji, a sada je jedna dominantna. Od početka su svi napadi da bih se ja optužio da imam veze sa švercom cigareta. Pozivam nadležne da utvrde moju odgovornost, da pronađu jedan jedini evro od šverca, a da li su iskorišćeni ljudi iz moje okoline, to me zanima…Samo da ne zavaravamo tragove – rekao je Abazović.

Socijaldemokratska partija Crne Gore, čiji su članovi Krivokapić i Konjević, je dio manjinske Vlade Dritana Abazovića izabrane u aprilu, a nakon pada ekspertske Vlade Zdravka Krivokapića.

Abazovićev kabinet, pored SDP-a i GP URA, čine i Socijalistička narodna partija (SNP) i nacionalne stranke Albanaca, Bošnjaka i Hrvata.

 

Izvor: Tanjug

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

U Bileći odigrano 6. kolo Istočne Hercegovine u bilijaru

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više