Hercegovina Vijesti

Akcija trebinjske policije: Za tri dana čak 51 vozač vozio pod dejstvom alkohola

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje u su za vikend, od 21. do 23. oktobra 2022. godine, realizovali regionalnu akciju u saobraćaju pod nazivom „Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova“.
Ukupno je kontrolisano 176 učesnika u saobraćaju od kojih je 51 sankcionisan zbog vožnje pod uticajem alkohola. Kod 24 vozača utvrđeno je da im je količina alkohola u krvi od 0,31 g/kg do 0,80 g/kg, kod 17 vozača utvrđena je količina alkohola u krvi od 0,81 g/kg do 1,50 g/kg i kod osam vozača utvrđena je količina alkohola u krvi preko 1,51 g/kg. Takođe, evidentiran je jedan vozač tzv. „vozač – početnik“, kod koga je utvrđena količina alkohola u krvi od 0,01 g/kg do 0,30 g/kg.

Policijska uprava Trebinje je za devet mjeseci 2022. godine evidentirala 4,6% više saobraćajnih nezgoda nego u istom periodu 2021. godine, takođe evidentirano je više za 15,8% lica koja su zadobila neki stepen povreda u nezgodama. Pet lica je smrtno stradalo.
S obzirom na statističke pokazatelje i predstojeću zimu apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise.

 

Padrino, oktobar 2022.

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Bilećki stećci na udaru vandala

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više