Tromeđa Vijesti

Američki Vogue nahvalio Crnu Goru : “Ujutro se možete kupati, a za nekoliko sati skijati”

“Zašto je Crna Gora nadolazeća wellness destinacija za koju treba znati”, piše američki Vogue. Autor Liam Hess hvali crnogorske ljepote te čitaocima opisuje “krajolike koji oduzimaju dah” i naglasak stavlja na sve veću wellness ponudu te zemlje.

“Teško je ne zapitati se: zašto Crna Gora nije jedna od mediteranskih destinacija za koje se kaže da se moraju posjetiti? Zahvaljujući pojavi novih luksuznih odmarališta, Crna Gora bi mogla postati upravo takva destinacija”, smatra on.

Hess je svoj boravak u Crnoj Gori proveo u jednom luksuznom wellness ljetovalištu u blizini Herceg Novog. Tamo ga je oduševila ponuda wellness usluga, hrana, ali i gostoprimstvo te profesionalnost osoblja, piše. Probao je i domaću rakiju, učio o istoriji zemlje, a posebno ga je oduševila raznolikost gastronomske ponude.

“Ujutro se možete kupati, a za nekoliko sati skijati”

“Ono što Crnu Goru čini tako jedinstvenom je blizina svih vrsta sadržaja. Anegdota koju ponavlja lokalno stanovništvo je da se ujutro možete kupati na plaži, a za nekoliko sati skijati niz planinu. Ova država nedostatak veličine nadoknađuje raznolikošću, posebno kada je riječ o aktivnostima na otvorenom. Jedrenje, ronjenje, planinarenje, skijanje, penjanje, rafting – ovdje je moguća gotovo svaka avanturistička aktivnost koje se možete sjetiti”, piše.

Žabljak – Durmitor

 

“Za one koji traže autentičnost i aktivni odmor, uz malo uživanja, naravno, lako je zaključiti da Crna Gora može biti jedan od onih kutaka svijeta koji vas iznova i iznova privlači”, zaključio je Hess.

 

 

Izvor: Boka News

BONUS VIDEO

Slični članci

Nova drama u „Ribnikaru“, djeca puštena kući: Pronađen nož kod učenika?

Urednik

Jak zemljotres u Jadranu, treslo se i u BiH

Urednik

Muzej Hercegovine: Predavanje ,,Između Srbije i Svete Zemlje Izrailjeve“

Urednik

Trudnice iz Gacka mogu refundirati troškove za prenatalni test

Urednik

Đoković otkrio kada će početi razmišljati o penziji

Urednik

VIDEO / OKO: Trebinje Jovana Dučića

Urednik

VIDEO / Sve više razvoda: Da li je institucija braka u krizi?

Urednik

Pojačana kontrola policije do nedjelje

Urednik

Nasilje nad vršnjacima nije dječija igra

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više