Serija „Ranjeni orao“ doživela je ogroman uspeh, te malo ko može da izbroji koliko se puta reprizirala na nacionalnoj televiziji.

Kultni kadrovi serije snimljeni su ispred jednog malog dvorišta u Trebinju, a ono je i danas nezaobilazna lokacija za turiste. Naročito „Anđelkina kapija“ koja je jedna od najupečatljivijih atrakcija ovog grada.

Stara vrata na oronuloj kući postala su poznata nakon što je kroz njih prolazila glumica Sloboda Mićalović u seriji Zdravka Šotre.

Iako su unutrašnjost dvorišta i kuće snimani u Beogradu, kapija je u poslednjoj deceniji postala turistički brend Trebinja, a turistička organizacija ovog grada je obnovila kapiju. Razgledajući kapiju mnogi turisti ostaju razočarani što groz nju ne mogu da prođu i uđu u dvorište iz serije „Ranjeno orao“. Anđelkina kapija je zaključana katancem, a na njoj stoji napomena da ona danas nema nikakvu funkciju, te da iza nje nema dvorišta, kao i da kroz nju nikada nije prošla Anđelka.

3385800_viber-image-20230312-135559373_ff.jpg

Zanimljivo je da je u avgustu prošle godine i sama Sloboda Mićalović obišla ovu turističku atrakciju, slikajući se pored iste.

3934368_andjelkina-kapija-i-sloboda-instatgram_ff.jpg

„Jednom kad se vratiš, sve će biti deo prošlosti, sve osim moje ljubavi“, napisala je tada glumica.

Izvor: Mondo.ba