Hercegovina Vijesti

Bileća: Organizovana priredba ,,Dan učeničkih postignuća“

J. U. Osnovna škola,, Petar II Petrović Njegoš“ povodom Dana škole Sv. Ćirila i Metodija organizovala je u Domu kulture,, Jevto Dedijer priredbu,, Dan učeničkih postignuća“. Učenici, su zajedno sa svojim nastavnicima pripremili bogat kulturno umjetnički program. Na sceni su se smjenjivali pjesma, ples, recitacije i igrokazi, a učešće je uzelo preko 150 đaka.
Dodjeljene su diplome učenicima i nastavnicima koji su postigli uspjeh u školskim i vannastavnim aktivnostima na regionalnom i republičkom nivou u toku ove školske godine.
Najbolji među učenicima su:Isidora Uljarevic, Mia Šarenac, Dejan Šarenac, Kalina Boro, Slobodan Mirković, Igor Samardzić i Jelica Albijanic. Da trud i nesebično zalaganje vode do cilja i donose rezultat dokazali su i nastavnici – mentori:Aleksandra Vujić, Radenka Kapor, Branislava Ilić, Marijana Dunđerović Drago Vučić, Miroslav Perućica, Milenko Kešelj, Goran Skočajić, Biljana Albijanic i Mirjana Albijanic.
Ekipe škole postigle su izvanredne rezultate na takmičenjima iz demokratije, engleskog i ruskog jezika, saobraćaja, sporta, takmičenja ,,Misli mine“ kao i na likovnim i literarnim konkursima.
Direktor škole Miodrag Parežanin čestitao je nastavnicima i učenicima na postignutim rezultatima i istakao da je to samo potvrda dobrog i predanog rada.
,, Uprava se trudi da obezbijedi što bolje uslove za rad u školi kako bi imali, najprije kvalitetnog nastavnika, a potom i kvalitetnog učenika.U prilog tome ide i činjenica da i ove godine imamo nastavnika, dobitnika Svetosavske nagrade,a to je Mirjana Albijanic, profesor engleskog jezika i koordinator tima za kulturnu i javnu djelatnost škole. Svako iz svog domena i u okviru svojih mogućnosti treba da učestvuje kako bi dobili što boljeg učenika, čovjeka a kasnije i roditelja. Timski rad je ključ uspjeha“ naglasio je Parežanin.
Direktor škole uručio je zahvalnice pojedincima i predstavnicima kolektiva koji su pomogli vaspitno obrazovni rad škole u tekućoj godini.

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Bilećki stećci na udaru vandala

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više