Vijesti

Bileća: Promocija romana ,, Maša i medvedi“ višestruko nagrađivane književnice Vesne Kapor

U organizaciji Narodne biblioteke ,,Vladimir Gaćinović“ Bileća  u Domu kulture ,,Jevto Dedijer“ priređena je promocija romana ,, Maša i medvedi“, višestruko nagrađivane književnice, Vesne Kapor.

Roman, nagrađen godišnjom nagradom Udruženja književnika Republike Srpske, je priča o (ne)mogućnosti obične žene bez moći, koja duboko, nadasve hrabro i kritički preispituje ključne teme današnjice.

,,Junaci ovog romana su neobjavljena knjiga, junakinja iz te knjige i spisateljica iste. Priča je ovo o tome kako se ukidaju moralnost i saosjećanje, a slavi egomanija i konzumerizam; o tome kako uprkos ideji da – svako može sve – čovjek za čas, bez obzira šta i koliko vrijedi postaje nevidljiv“, rekla je Kapor.
Naslov romana ,, Maša i medvedi“ isprva asocira na dječiju rusku bajku i crtani film, međutim, on svojim sadržajem obrađuje ozbiljne teme sa kojima se suočava naše društvo.

Kroz sinošnju promociju ljubitelje pisane riječi vodila je bibliotekarka Narodne biblioteke ,, Vladimir Gaćinović“, Irena Dunđer.

,,Izuzetna je čast družiti se sa književnicom Vesnim Kapor, našom Hercegovkom. Roman ,,Maša i medvedi“ govori o igri moći i o snazi pojedinca, gdje jedna žena odlučuje da krči svoj put, sama do kraja, do ostvarenja svog sna. Sumornu temu, koja predstavlja našu stvarnost, književnica prožima izuzetno vedrim tonovima, dajući joj na taj način novi smisao“, rekla je Dunđer.


Promociju je svojim glasom i muzičkim umijećem upotpunio Andrej Vukoje.

Izvor: Radio Bileća

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

U Bileći odigrano 6. kolo Istočne Hercegovine u bilijaru

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više