Hercegovina Vijesti

Bileća: Promovisan roman ,,Povratak na Zejrek“

U organizaciji SPКD ,,Prosvjeta“ u Bileći, večeras je promovisan roman ,,Povratak na Zejrek“ autora Vladimira Jaćimovića.


Ovo je uzbudljiva priča koja se odigrava u savremenoj Turskoj uoči poslednjeg vojnog puča 2016. godine, a njen glavni junak je Ilker Bozkurt, visoki oficir turske vojske upleten u mrežu nesvakidašnjih špijunskih igara i ništa manje složenih porodičnih istorija.

Vremenom će se pokazati da se njegova porodica preselila iz Sandžaka u Tursku neposredno posle Prvog svjetskog rata, ali i da je on odabran od zavjerenika da izvrši napad na Erdogana.

-Imao sam želju da napišem ovaj roman, iako je moje primarno zanimanje matematika. Priča se iz našeg vremena vraća u davnu prošlost, gdje glavni junak traži odgovore na brojna životna pitanja. Кorijeni ga vode u Srbiju da bi saznao istoriju svoje porodice.Radnja romana smještena je u 2016. godinu gdje se naš glavni lik susreće sa brojnim dilemama, posebno kada shvati da polako otkriva svoje porijeklo, za koje je samo pretpostavljao da seže toliko daleko, kaže Jaćimović.

Jaćimović radi kao profesor matematike na Univerzitetu Crne Gore.

Roman ,,Povratak na Zejrek“ je njegovo prvo objavljeno književno delo.

-Autor piše na srpskom izvornom jeziku, jasnom rečenicom, s ciljem da čitaocu dočara originalnost narječja. Njagov roman se čita kao uzbudljivo književno štivo, rekao je Dragutin Budo Novosel.
O romanu je govorio predsjednik Prosvjete u Bileći Nikola Baćović, dok je odabrane odlomke čitala Dajana Ilić učenica SŠC ,, Golub Кureš“.

 

 

 

Izvor: Radio Bileća

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Bilećki stećci na udaru vandala

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više