Vijesti

Bilećki maturanti obilježili kraj srednjoškolskog obrazovanja

Svečanim defileom ulicama grada, bilećki maturanti obilježili su kraj srednjoškolskog obrazovanja, ali i početak novog životnog razdoblja. Tradicionalni defile pratio je veliki broj građana Bileće, koji su došli da pozdrave reviju mladosti i ljepote.


,,Večeras ispraćamo jednu sjajnu generaciju mladih ljudi. Tokom školovanja postizali su izvaredne rezultate na regionalnim, republičkim i državnim takmičenjima i bili najbolji ambasadori naše opštine i Srednjoškolskog centra. Srednjoškolsko obrazovanje završava 91 maturant i svima želim da budu prije svega dobri ljudi, a u njihov uspjeh ne sumnjam“, rekla je Zdravka Milićević direktor SŠC ,, Golub Kureš“.

Za učenika generacije 2023/2024. proglašen je gimnazijalac, Stefan Vuković. Školsko priznanje zaslužio je odličnim uspjehom, primjernim vladanjem i uspješnim nastupima na takmičenjima iz fizike, matematike i francuskog jezika.Titula najboljeg đaka motivacija mu je za dalji napredak.

,, Uz dobru organizaciju uspio sam uskladiti školske obaveze i vannastavne aktivnosti. Srednjoškolsko obrazovanje pamtiću po lijepom druženju, stvaranju prijateljstava i nezaboravnih uspomena. Školovanje nastavljam u Novom Sadu kao student Građevinskog fakulteta, ali poslije studija planiram povratak u rodni grad“, rekao je Stefan.

Proslavu svojim prisustvom uveličao je i načelnik Veselin Vujović, koji je u ime opštine uručio novčane nagrade đaku generacije Stefanu Vukoviću i nosiocu diplome Vuk Karadžić, Mariji Uljarević. Načelnik Vujović je maturantima poželio mnogo sreće i uspjeha na životnom putu koji odaberu.

Proslava maturske večeri upriličena je u Domu kulture,, Jevto Dedijer“, gdje je uz pjesmu i ples ispraćeno još jedno najljepše životno doba.

Izvor: Radio Bileća

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

U Bileći odigrano 6. kolo Istočne Hercegovine u bilijaru

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više