Hercegovina Vijesti

Članovi GКUD-a ,,Vladimir Gaćinović“ i ove godine na tradicionalnoj manifestaciji ,,Mitrovdanski susreti“

Članovi GКUD-a ,,Vladimir Gaćinović“ učestvovali su i ove godine na tradicionalnoj manifestaciji ,,Mitrovdanski susreti“ koja je od 8-11 novembra održana u Sečnju u organizaciji Кulturnog centra ove opštine.

Folklorni ansambli bilećkog društva nastupili su kao gosti koncerta Akademskog kulturno-umjetničkog društva Univerziteta u Beogradu ,,Španac“, te na svečanoj akademiji ,,U duhu tradicije“.

Predsjednik GКUD-a ,,Vladimir Gaćinović“, Nebojša Rogan istakao je da je izuzetno ponosan na bratsku saradnju sa opštinom Sečanj, te njegovanje neraskidivih veza sa Hercegovcima u Banatu.

,,Ovim putem želim da se zahvalim našim domaćinima, a bez pretjerivanja mogu da kažem da su to svi stanovnici Sečnja, jer tako nešto ne doživimo nigdje. Na svakom koraku osjećamo dobrodošlicu, a naravno najveću zahvalnost dugujemo predsjedniku opštine Nebojši Meljancu i našoj dragoj Branislavi Rudan. Velika čast nam je ukazana što su naši pioniri dijelili binu sa jednim od najboljih društava u Srbiji, AКUD ,,Španac“, čija je prvakinja i glavni igrač, na ponos naše opštine, naša bilećanka Milana Tabaković“, rekao je Rogan.

Na sceni sečanjskog Doma kulture zaigralo je trudesetak članova bilećkog društva i na dostojanstven način predstavilo svoje društvo i našu opštinu.

Mitrovdanski susreti obuhvataju crkvenu slavu mjesta Sečanj i godišnjicu doseljavanja stanovništva iz Hercegovine, a programski su usmjereni na njegovanje baštine, ali i promovisanje savremenih ostvarenja.

Članovi GКUD-a ,,Vladimir Gaćinović“, nastavljaju sa svojim aktivnostima i 24. novembra uzeće učešće na humanitarnom koncertu za Pavla Milovića u Gacku. Početak decembra rezervisan je za učešće na Festivalu veterana na Zlatiboru i Dječiji festival u Nikšiću. Tradicionalni dječiji godišnji koncert uz podjelu novogodišnjih paketića biće organizovan 22. decembra.

Delegacija društva prisustvovat će godišnjem koncertu КUD-a ,,Alat Swisslion“ iz Trebinja, koji će biti održan 25. novembra 2023. godine.

Padrino, novembar 2023.

BONUS VIDEO

Slični članci

Konkurs „Srce piše ćirilicu“ za najlepši ćirilični rukopis i kaligrafiju

Urednik

Tribina o kulturno istorijskoj i prirodnoj baštini u Muzeju Hercegovine u Trebinju

Urednik

Do kraja godine u funkciji zajednički prelaz na Zupcima

Urednik

U Bileći ponovo radi Muzička škola

Urednik

Najava: Izložba slika Zorana Tešanovića “Hipokoristik”

Urednik

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više