Ex YU Vijesti

Crna Gora objavila cifre za novu sezonu: Ko su najbrojiniji turisti

U Crnoj Gori je u julu zabilježeno 20,77 odsto više turista nego u istom periodu prošle godine, odnosno 0,77 odsto više nego rekordne 2019. godine, saopštila je danas Nacionalna turistička organizacija Crne Gore.

Kako se navodi, najbrojniji turisti su iz Srbije, koji su za prvih pet meseci u kolektivnom smještaju učestvovali sa oko 11 odsto u ukupnoj strukturi dolazaka inostranih gostiju, odnosno sa 19 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Ističe se da najveći porast bilježi posjeta Nacionalnim parkovima Crne Gore, koje je obišlo gotovo 270.000 turista, odnosno čak 70 odsto više nego prošle godine.

Turističke organizacije i ugostitelji na sjeveru Crne Gore ističu da ove godine vlada izuzetno veliko interesovanje za boravak gostiju na nešto svežijem vazduhu i u netaknutoj prirodi, što potvrđuje i popunjenost smještajnih kapaciteta – na Žabljaku se bilježi rast posjete od 12 odsto, dok u Kolašinu boravi čak četiri puta više turista nego prošle godine.

Ukupan prihod od boravišnih taksi do sada dostigao je cifru od pet miliona evra, što u odnosu na prethodnu godinu predstavlja rast od 47 odsto, navode iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Rast prometa i broja putnika bilježe i Aerodromi Crne Gore, na kojima je za prvih šest mjeseci ove godine evidentiran rast prometa aviona za 14 odsto a broj putnika porastao je za 43 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

 

 

 

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Primorac iz Kotora šampion Crne Gore u vaterpolu poslije 16 godina

Urednik

Osvojio 60 miliona evra na lotou, opština trlja ruke

Urednik

Rijedak fenomen na nebu iznad Srpske

Urednik

Tina Bjelobrković, PR CIM Foruma Kotor, upoznala nas je šta se sprema u junu u ovom gradu

Urednik

Novi album Јelene Tomašević „Iskrena“

Urednik

Očekuje se rast plata u turističkom sektoru u Hrvatskoj

Urednik

Srbija, Hrvatska i Slovenija u finalu Evrovizije

Urednik

Air Serbia prevezla milionitog putnika u 2024.

Urednik

Arheološki hit u Hrvatskoj: U centru Splita pronađen novac srpskog kralja Stefana Uroša II

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više