Ex YU Vijesti

Crna Gora: Počeo štrajk prosvjetnih radnika

Prosvjetni radnici oko 160 crnogorskih škola danas su počeli štrajk, nakon što nije postignut dogovor predstavnika Sindikata prosvjete i Ministarstva prosvjete, znanosti i informiranja o povećanju plaća.

Sindikatima je predloženo povećanje plaća od najmanje 15 posto koje bi se počelo primjenjivati najkasnije od kraja trećeg tromjesečja ove godine.

Također predstavnici crnogorskog Ministarstva prosvjete su pozvali Sindikat prosvjete da odgodi štrajk i nastavi razgovore kako bi našli sustavno i održivo rješenje.

“Od nas je traženo da odgodimo štrajk, ali to ne možemo učiniti, nemamo mandat kao pregovarački tim da odgodimo štrajk“, kazao je predsjednik Sindikata prosvjete Radomir Božović, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

NVO Centar za građansko obrazovanje ističe kako zahjtevi prosvjetara imaju značajnu potporu crnogorskih građani iako je štrajk izazivao negodovanje roditelja koji ne znaju tko od nastavnika štrajka i tko će djeci nadoknaditi izgubljene sate.

„Danas je štrajk prosvjetnih radnika, a mi podsjećamo na istraživanje prema kojem zahtjevi za povećanjem plaća prosvjetnih radnika imaju potporu 56,3 posto, dok je nešto više od trećine (35.2%) onih koji su na suprotnoj poziciji“, objavio je Centar za građansko obrazovanje na društvenoj mreži „X“.

 

 

 

Izvor: BHRT

BONUS VIDEO

Slični članci

Žičara Kotor – Lovćen počinje sa radom 1. maja

Urednik

Danas 173. beogradski vječiti derbi

Urednik

Bajaga i Instruktori predstavili reizdanje „Pozitivne geografije“

Urednik

Srpkinja po drugi put ušla u Ginisovu knjigu rekorda

Urednik

Snijeg zabijelio Hrvatsku i Sloveniju: Ujutru ljeto, popodne zima

Urednik

„Sport Klub“ o ostavci Vladimira Gaćinovića u Kruševcu poslije sjajne sezone

Urednik

Na današnji dan su košarkaši Partizana pokorili Evropu

Urednik

Bar posjetio najveći kruzer u istoriji koji je plovio vodama Crne Gore

Urednik

Poznat termin novog fudbalskog vječitog derbija između Zvezde i Partizana

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više