Hercegovina Sport Vijesti

Dan D za Leotar i Slobodu: Police pozornica direktnog sudara za opstanak

Trebinjske “Police” danas će biti pozornica direktnog sudara za opstanak između domaćeg Leotara i Slobode u okviru 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Koliko Premijer liga Bosne i Hercegovine nosi uzbuđenja pred svoj sami završetak govori činjenica da u 28. kolu imamo duele od onih gdje se može obezbijediti titula do onih gdje se vodi ljuta borba za opstanak.

Upravo kategoriji ljute borbe za opstanak pripada okršaj koji je sutra zakazan na trebinjskim “Policama” gdje će pretposljednji Leotar ugostiti posljednjeplasiranu Slobodu.

Police
foto: HŠK Posušje

Pored toga što Leotar i Sloboda trenutno zauzimaju dvije pozicije koje na kraju sezone vode u niži rang, razlika između dva tima u vidu bodova je samo jedan jedini bod.

Samim tim gostujuća Sloboda će u današnji okršaj ući sa 25 bodova, dok Leotar goste iz Tuzle dočekuju sa 26 te je jasno kakav značaj donosi ovaj susret.

Sloboda bi eventualnim porazom pala u dodatni ambis, dok bi se Leotar trijumfom odvojio od tima su “Tušnja” te nestrpljivo čekao kraj istog da pogleda ishod susreta Tuzla siti – Posušje koji se igra u istom terminu, to jest klubova koji se takođe nalaze u borbi za opstanak.

Sloboda 1
Foto: FK Sloboda/Facebook

Priznao je i trener domaćeg Leotara Marko Maksimović koliki samo značaj ima okršaj protiv tuzlanske Slobode, te je derbiji začelja tabele 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine dodijelio možda i prikladan naziv, to jest “meč istine”.

“Znali smo i prije Posušja da nam je duel protiv Slobode ‘meč istine’. Mada, ako ćemo ići do kraja, i poslije te utakmice u opticaju je još 15 bodova. Mi se nećemo sigurno predati. Borićemo se. Ako ćemo gledati nakon onih prvih 11 kola da je Leotar došao u poziciju da zavisi sam od sebe, svi bi to prihvatili. Nemamo prostora ni za kakvo kukanje” – rekao je Maksimović pred susret sa Slobodom, pa dodao:

“Apsolutno očekujem podršku navijača. Recimo, nije nam bilo lako igrati u Posušju. Publika ih je sjajno bodrila, rekao bih na granici dozvoljenog, ali sve je to opravdano. Sad i mi isto, već protiv Slobode očekujemo veliku podršku za nas, da zajedno dođemo do našeg cilja”.

maksimovic
Foto: Printscreen

Iako mi ne možemo znati kakav će konačan rezultat biti sutra na “Policama”, ono što možemo je da se osvrnemo na proteklih pet utakmica Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tu Slobodi istorija ide u korist, jer je tuzlanski klub u prošlih pet duela slavio tri puta protiv Leotara, uz dva remija te niti jednu pobjedu sutrašnjeg domaćina.

Takođe, lajtmotiv skorašnjih susreta dva tima je to što na mečevima između njih ne pada dosta golova te je tako u pomenutih pet postignuto tek sedam.

Prateći statistiku sa posljednjih pet mečeva, to onih koji  su odigrani na “Policama” između Leotara i Slobode, tu su viđena dva remija i jedan susret bez golova pa shodno tome možemo i napraviti sljedeću predikciju za ovaj najnoviji okršaj klubova.

Odnosno, ne bi čudilo da i sutrašnji meč završi bez pobjednika te konačnom podjelom bodova za sastave koji se grčevito bore za opstanak u šampionatu.

Bilo kako bilo, konačni ishod duela 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ćemo saznati tek nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, a neke zanimljive informacije za oba kluba pred start meča koji je zakazan za 16h pročitajte u nastavku:

Leotar Trebinje, sezona 2022/23:

  • Najbolji strijelac: Haris Handžić (6 golova)
  • Najbolji asistent: Mahir Karić (3 asistencije)
  • Broj postignutih golova Leotara: 22
  • Broj primljenih Leotara: 38

Sloboda Tuzla, sezona 2022/23:

  • Najbolji strijelac: Nikola Komazec (5 golova)
  • Najbolji asistent: Stojan Vranješ (5 asistencija)
  • Broj postignutih golova Slobode: 25
  • Broj primljenih golova Slobode: 31

Rezultati iz pet posljednjih mečeva Zrinjskog i Sarajeva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine:

  • Sloboda 2:1 Leotar
  • Leotar 0:0 Sloboda
  • Sloboda 1:0 Leotar
  • Leotar 1:1 Sloboda
  • Sloboda 1:0 Leotar

 

Izvor: Meridianbet

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Bilećki stećci na udaru vandala

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više