RS i BiH Vijesti

Do kraja godine novi zakon o boravišnoj taksi

Novi zakon o boravišnoj taksi Republika Srpska trebalo bi da dobije do kraja godine. Trebalo bi to da uvede više reda u turizam.

Tako nešto postoji u zemljama regiona pa će sličan softver i način prijave boravišne takse biti uveden i u Republici Srpskoj, kaže ministar Denis Šulić.

„Radna grupa radi na izradi zakona o boravišnoj taksi. Ovim zakonskim aktom će definitivno biti olakšana prijava turistima, odnosno, hotelijerima i ljudima koji vrše izdavanje smještaja putem određenog softvera ili aplikacije“, rekao je Denis Šulić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske.

Da zakon bude što kvalitetniji pomoće i turističke organizacije gradova. Među njima i Istočno Sarajevo. Aktivno su se uključili u process izrade nacrta zakona.

“Poslije svakako najavljenih izmjena Zakona o boravišnoj taksi i Zakona o ugostiteljstvu, kao nečega što je nama najvažnije u svemu ovome, sigurno da imamo razumijevanja od strane ministra i da ćemo u buduće raditi na zajedničkim projektima. Tako da, sigurno je ovo posjeta koja će biti plodonosna za sve nas”, rekao je Igor Ikonić, direktor Turističke zajednice grada Istočno Sarajevo.

Za samo pet mjeseci u Istočnom Sarajevu naplaćeno je više boravišne takse nego u cijeloj prethodnoj godini. Taj novca biće usmjeren u nove adekvatne turističke događaje.

“Iskoristio sam priliku da ministra informišem da pored onoga što Vlada Republike Srpske godinama unazad radi kvalitetno na Jahorini, ulažući u infrastrukturu, da gore posluje značajan broj dobrih privrednika, da gore postoji i veliki interes za izgradnju prevenstveno poslovnih objekata, ali i zainteresovanost lokalnih zajednica za izgradnju infrastrukture. I naravno, ono što je najbitnije prisustvo grada Istočno Sarajevo kroz direktnu nadležnost u funkcionisanju Turističke organizacije grada”, istakao je Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Sve ovo posebno je važno za teritoriju Istočnog Sarajeva. Posebno jer se ima čime pohvaliti kada je riječ o turizmu.

 

 

Izvor: ATV

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

U Bileći odigrano 6. kolo Istočne Hercegovine u bilijaru

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više