RS i BiH Vijesti

Do kraja sedmice prijedlog odluke o zabrani izvoza oblovine

Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara će do kraja ove sedmice pripremiti prijedlog odluke kojom se privremeno zabranjuje izvoz oblovine, ogrevnog drveta i peleta iz BiH, najavio je resorni ministar Staša Košarac.

– Prijedlog ćemo uputiti nadležnim institucijama na dostavljanje mišljenja, kako bi se do kraja juna odluka mogla naći na Savjetu ministara BiH – naglasio je Košarac i dodao da će prijedlog biti upućen nakon obavljenih konsultacija sa predstavnicima resornih entitetskih ministarstava.

Košarac je danas u Sarajevu razgovarao sa federalnim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinom Dedićem i predstavnicima Privredne komore i Udruženja poslodavaca Federacije BiH o potrebi usvajanja odluke o privremenoj zabrani izvoza oblovine, ogrevnog drveta i peleta, saopšteno je iz Ministarstav spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Sagovornici su se saglasili da je prioritetno što prije onemogućiti izvoz oblovine, ogrevnog drveta i peleta bez uslovljavanja ranije potpisanim ugovorima.

– Stavovi nadležnih institucija Republike Srpske i FBiH o neophodnosti usvajanja ove odluke su usaglašeni i identični, što je ohrabrujuća vijest za domaće proizvođače i drvoprerađivače – istakao je Košarac.

 

Izvor: RTRS

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

U Bileći odigrano 6. kolo Istočne Hercegovine u bilijaru

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više