Hercegovina Vijesti

Druženje trebinjskih književnika i mladih pjesnika sa đacima Gimnazije

U Trebinju je danas održan poetski čas „Dučićevim stazama“ s ciljem podrške pjesničkim talentima trebinjske Gimnazije „Jovan Dučić“, u kojem su učestvovali članovi Udruženja književnika Republike Srpske iz Podružnice Trebinje i mladi pjesnici.

Poetski čas održan je u Gimnaziji „Jovan Dučić“, a u programu su učestvovali književnici Radoslav Milošević, Olgica Cice, Suzana Ljepava i Svetlana Buđen, te mladi pjesnici Doroteja Radanović i Milica Makitan.

Književnik Olgica Cice rekla je novinarima da su se odlučili za poetski čas s obzirom na to da znaju da u Gimnaziji postoje talenti, te su željeli da uspostave kontakt s njima kako bi im ulili samopouzdanje i pomogli da objave knjige.

„Već su pokazali rezultate i bilo bi šteta da im ne pružimo ruku. Nekoliko nas je došlo da ih podrži i ohrabri, da nastavimo taj Dučićev put koji je divan, jer Trebinje važi za grad kulture, a ova Gimnazija nosi njegovo ime“, istakla je Cice.

Učenica trećeg razreda Gimnazije Marina Mučibabić rekla je da je u okviru ovog poetskog časa bila muzička pratnja, te da joj je drago da je imala priliku da učestvuje u programu.

 

 

Izvor: Srna

BONUS VIDEO

Slični članci

Nova drama u „Ribnikaru“, djeca puštena kući: Pronađen nož kod učenika?

Urednik

Jak zemljotres u Jadranu, treslo se i u BiH

Urednik

Muzej Hercegovine: Predavanje ,,Između Srbije i Svete Zemlje Izrailjeve“

Urednik

Trudnice iz Gacka mogu refundirati troškove za prenatalni test

Urednik

Đoković otkrio kada će početi razmišljati o penziji

Urednik

VIDEO / OKO: Trebinje Jovana Dučića

Urednik

VIDEO / Sve više razvoda: Da li je institucija braka u krizi?

Urednik

Pojačana kontrola policije do nedjelje

Urednik

Nasilje nad vršnjacima nije dječija igra

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više