Tromeđa Vijesti

Dubrovnik: Počelo je snimanje serije Vikings u Trstenom

Trsteno je postalo filmska kulisa za planetarno popularnu seriju Vikings. Jutros je počelo snimanje nastavka koji će nositi naziv Valhalla.
Naime, od početka emitovanja ove serije do danas, Vikinzi su postali jedna od najomiljenijih svjetskih TV serija, fanovi priča o istoriji Vikinga broje se u milionima, brojni su glumci iz te TV serije postali internacionalne zvijezde, snimljeni su brojni filmovi o Vikinzima, u cijelom svijetu poraslo je zanimanje za istoriju te mitologiju skandinavskih naroda. Zbog toga ne treba posebno naglašavati koliko je snimanje ovakve TV uspješnice značajna promocija za naše krajeve.

Budući da je većina glavnih likova skončala (Bjorn je ubijen u sukobu s Rusima, Ivar u Engleskoj, Lagertu je ubio Hvitserk…) Michael Hirst odlučio je novi serijal raditi s novim periodom vikinške istorije, tačnije sa dešavanjimau 11. vijeka vezanima uz čuvenog Leifa Eriksona (po Skandinavcima on je prvi otkrio Ameriku) te norveškog kralja Haralda Hardrada, lijepu Freydis i normanskog kralja Williama Osvajača.

Na seriji zajednički rade Michael Hirst i MGM Television, imaće 24 epizode i biće producirana kao dio materijala korporacije Netflix.

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

U Bileći odigrano 6. kolo Istočne Hercegovine u bilijaru

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više