RS i BiH Vijesti

Fond za dječiju zaštitu: Počela isplata naknada za decembar

Fond za dječiju zaštitu Republike Srpske počeo je danas isplatu decembarskih davanja iz svoje oblasti, kao što je to činio i prethodnih godina prije praznika.


Direktor Fonda Nedeljko Jović rekao je da je dugi niz godina praksa da se prava iz nadležnosti ovog fonda u periodu novogodišnjih i božićnih praznika isplate ranije, te da se na taj način pruži mala podrška korisnicima.

Decembarska isplata dodatka na djecu obuhvata 21.352 djece, odnosno 12.155
korisnika – roditelja za prvo, drugo, treće i četvrto dijete, kao i za djecu vulnerabilnih kategorija, a za isplatu ovog prava obezbijeđeno je ukupno 2.561.479 КM.

– Materinskim dodatkom za decembar obuhvaćeno je 4.755 majki-porodilja, a za isplatu ovog prava je izdvojeno 1.925.775 КM – saopšteno je danas iz Fonda.

Pravo na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete ostvarile su 94 majke/porodilje, odnosno 73 trećerođene i 24 četvrtorođene djece, a za isplatu ovog prava izdvojeno je 54.600 КM.

Za isplatu prava na pomoć za opremu novorođenčeta izdvojeno je 284.500 КM za 561 porodilju/majku, odnosno 569-oro djece/novorođenčadi.

Isplatom za decembar za pravo na naknadu roditelju-njegovatelju ili njegovatelju izdvojeno je ukupno 359.100 КM, za ukupno 665 roditelja/njegovatelja.

Na osnovu prava za refundaciju naknade plate za vrijeme korištenja porodiljskog odsustva za decembar do sada je izdvojeno i isplaćeno 5.377.704 КM.

Iz Fonda za dječiju zaštitu obavještavaju korisnike da se za ostvarivanje i preispitivanje uslova za ostvarivanje prava mogu obratiti poslovnicama Fonda u mjestima u kojima imaju prebivalište.

 

 

Izvor: RTRS

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

U Bileći odigrano 6. kolo Istočne Hercegovine u bilijaru

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više