Hercegovina Vijesti

Gorica dobija spomen-obilježje poginulim borcima iz ove mjesne zajednice

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić podržao je inicijativu Mjesnog odbora gradske Boračke organizacije u Gorici da se u tom naselju izgradi spomen-obilježje poginulim pripadnicima Vojske Republike Srpske u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Ćurić je, nakon sastanka sa predstavnicima Mjesnog odbora BORS Gorica, istakao da će Grad podržati njihov zajednički dogovor – da se spomen-obilježje izgradi na zemljištu u neposrednoj blizini vrtića „Srbija“.

„Drago mi je što je postignut dogovor oko lokacije budućeg spomen-obilježja. Predstavnici odbora su mi saopštili da je ovo njihov zajednički prijedlog i da će u narednim danima usaglasiti detalje oko izgleda budućeg spomen-obilježja sa vladikom Dimitrijem, s obzirom na to da je navedena lokacija vlasništvo Crkvene opštine Trebinje, odnosno Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske“, pojasnio je Ćurić.

Mjesna zajednica Gorica je pojedinačno imala najveći broj poginulih boraca u Trebinjskoj brigadi, zbog čega je i odlučeno da se ovdje izgradi spomen-obilježje.

Stav gradske Boračke organizacije je da postojeće spomen-obilježje u centru grada ostane centralno mjesto gdje će se svi podsjećati na hrabre borce koji su svoje živote položili na braniku otadžbine.

„Apsolutno nismo za to da se u svakom naselju izgrade spomen-obilježja. Izgrađeno je centralno spomen-obilježje sa Spomen-sobom, a ovo u Gorici će se izgraditi samo iz razloga jer je ova Mjesna zajednica dala najveći broj poginulih boraca“, naveli su oni.

Nakon sastanka je istaknuto da se očekuje da radovi na izgradnji spomen-obilježja počnu uskoro, a nakon blagoslova vladike Dimitrija i konačne saglasnosti porodica poginulih boraca iz ove mjesne zajednice.

 

 

Izvor: Grad Trebinje

BONUS VIDEO

Slični članci

Vidak Maljević prvak BiH za seniore

Urednik

Da li je rad Rudnika i Termoelektrane Gacko ugrožen zbog lošeg kvaliteta uglja?

Urednik

Sakupljena znatna sredstva za crkvu u Hrupjelima

Urednik

Rukometaši Leotara slavili u Zavidovićima, Nevesinjci namučili lidera pa pali u finišu

Urednik

Nevesinjci i Gačani prijeteljski odmjerili snage

Urednik

VIDEO / Rizični putevi na istoku Srpske, vlast i dalje ne reaguje

Urednik

Dušanka Zečević: Medicinska sestra divan poziv, važno je imati empatiju

Urednik

Turistička organizacija predstavila ponudu Trebinja u Beogradu

Urednik

Nemanja Gudelj ponovo na terenu poslije povrede koljena

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više