Hercegovina Vijesti

Grad Mostar za povratničke porodice podijelio 60 000 KM

Gradonačelnik Mostara dr Mario Kordić danas je potpisao ugovore s korisnicima sredstava za povratnike za pomoć u iznosu od 3000 KM u građevinskom materijalu.

Naglasio je tom prilikom da Grad Mostar zajedno sa svojim službama u okviru svojih mogućnosti kontinuirano na različite načine pomaže svojim sugrađanima te kako će to činiti i u buduće.

Ova sredstva osigurana su iz budžeta Grada Mostara za 2023. godinu i dodijeljena su za ukupno 20 porodica. Služba za socijalne i stambene poslove, zdravstvo, raseljene osobe i izbjeglice Grada Mostara i Komisija za povratak izbjeglih i raseljenih osoba Gradskog vijeća odredili su kriterijume za dodjelu sredstava u skladu sa Zakonom o raseljenim osobama i povratnicima iz FBiH i izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Komisije Damir Knezović istakao je važnost ovakvog vida pomoći prema povratničkoj populaciji, s uvjerenjem kako će iduće godine u budžetu biti izdvojena još veća sredstva za ovu populaciju.

 

 

Izvor: Top portal

BONUS VIDEO

Slični članci

VIDEO / Rizični putevi na istoku Srpske, vlast i dalje ne reaguje

Urednik

Izložba fotografija u Muzeju Žitomislić

Urednik

Tokom vikenda pojačane policijske kontrole u Hercegovini

Urednik

Nova drama u „Ribnikaru“, djeca puštena kući: Pronađen nož kod učenika?

Urednik

Jak zemljotres u Jadranu, treslo se i u BiH

Urednik

Muzej Hercegovine: Predavanje ,,Između Srbije i Svete Zemlje Izrailjeve“

Urednik

Trudnice iz Gacka mogu refundirati troškove za prenatalni test

Urednik

Đoković otkrio kada će početi razmišljati o penziji

Urednik

VIDEO / OKO: Trebinje Jovana Dučića

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više