Vijesti

Grad Trebinje i zvanično podnio kandidaturu za Evropski grad sporta 2025.

Povodom kandidature Grada Trebinja za dobijanje prestižnog priznanja „Evropski grad sporta 2025“ od strane organizacije ACES Evropa danas je održana konferencija za štampu.

ACES Evropa je udruženje sa sjedištem u Briselu, koje svake godine dodjeljuje priznanja Svjetskoj prestonici, Evropskoj prestonici, regionu, gradu, ostrvu, zajednici i gradu sporta. Ova komisija je tokom boravka u Trebinju posjetila najznačajnije objekte sportske infrastrukture, pojedine sportske klubove i upoznala se sa detaljima vezanim za tradiciju i razvoj sporta u Trebinju.

Predstavnik udruženja ACES Evropa Hugo Alonso iz Španije izrazio je nadu da će kandidatura Trebinja naići na podršku Komisije i da će Trebinje dobiti ovo vrijedno priznanje.

„Ono što sam vidio je da Trebinje ima odlične sportske objekte i kapacitete, sa izuzetnim timskim sportovima i nevjerovatnim vanjskim sportskim objektima i grad ulaže mnogo u razvoj sporta i sportske infrastrukture“, rekao je Alonso.

Početkom godine, Gradu Trebinju je od strane udruženja ACES Evropa odobrena kandidatura za apliciranje u cilju dobijanja priznanja „Evropski Grad Sporta 2025“.

„Trebamo da budemo ponosni na sve što imamo i što smo ostvarili u sportu. Hvala i generacijama prije nas koje su pomogle da se Trebinje sportski visoko pozicionira. Ovim priznanjem dobićemo međunarodno priznanje za sve naše napore koje smo uložili u razvoj sporta“, rekao je gradonačelnik Ćurić.

Osim prestiža, dobijanje titule Evropski grad sporta može dodatno da unaprijedi uslove za bavljenje sportom i kapacitete nosilaca sporta i sportskih organizacija. Na današnjoj konferenciji za štampu govorili su i načelnik Odjeljenja za kulturu Trebinja Slađana Skočajić i predsjednik Sportskog društva „Leotar“ Boban Brnjoš.

Od gradova iz BiH u proteklim godinama ovo laskavo pruznanje dobili su Banjaluka 2017. i Bijeljina 2020. godine. Proglašenje će biti održano u decembru.

Izvor: Trebinje.rs

BONUS VIDEO

Slični članci

Trebinje: Uskoro parking prostor za korisnike Dječijeg dispanzera

Urednik

Boravišne takse napunile budžet Srpske za milion KM

Urednik

GKUD „Vladimir Gaćinović“ u posjeti Požarevcu

Urednik

Morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta

Urednik

Dvije nagrade za trebinjski „Orkestar Titanik“

Urednik

Popovopoljski kukuruz klečak sačuvan u posljednji čas

Urednik

U Srpskoj rođene 24 bebe: Trebinje bogatije za jednog, a Nevesinje za pet novih stanovnika

Urednik

Prvi košarkaški kamp „Feel the Trebinje“

Urednik

Vukojevo novo hedonističko odredište u Trebinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više