Biznis Hercegovina Vijesti

„Hercegovačka kuća“ i u Beogradu

U Beogradu su gradonačelnici Trebinja i Beograda Mirko Ćurić i Aleksandar Šapić svečano otvorili „Hercegovačku kuću“ na atraktivnoj lokaciji u naselju Vračar.

„Hercegovačka kuća“ u Beogradu je prva te vrste van Republike Srpske i u njoj će svoje proizvode za početak plasirati 20-tak renomiranih proizvođača sa područja Trebinja i Hercegovine.

Gradonačelnik Trebinja Ćurić je rekao da se otvaranjem „Hercegovačke kuće“ na simboličan način povezuju Republika Srpska i Srbija, te da će od danas građani srpske prijestonice imati mogućnost da u njoj kupe ono najbolje što dolazi iz Hercegovine, autohtono, organsko i prirodno.

On je naveo da samo u Beogradu živi 10.000 Trebinjaca, a znatno veći broj Hercegovaca koji su se ovdje decenijama obrazovali, stvarali porodice, postajali uspješni ljudi na odgovornim funkcijama, a koji nikada nisu zaboravili svoj rodni kraj i krševitu Hercegovinu odakle su im korijeni.

Gradonačelnik Beograda Šapić je rekao da ceremonije poput ove današnje možda izgledaju kao male stvari, a suštinski su velike i duboke što se tiče srpskog naroda.

– Dok sam ja na čelu Beograda, ovaj grad će biti otvoren i na usluzi našeg naroda bez obzira gdje žive. Beograd nije samo glavni grad Srbije nego glavni grad svih Srba u regionu – istakao je Šapić.

Šapić je rekao da primjer „Hercegovačke kuće“ daje ideju da se svuda u svijetu otvori „srpska kuća“ sa autentičnim proizvodima sa ovog podneblja.

 

 

 

Izvor: RTRS

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Bilećki stećci na udaru vandala

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više