Hercegovina

Aleksandar Vučić stigao u Mostar prvim letom iz Beograda

Na Aerodrom Mostar je iz Beograda sletio avion kompanije Air Serbia sa delegacijom Republike Srbije čime su službeno nakon više od tri decenije uspostavljeni redovni letovi između najvećeg hercegovačkog grada i glavnog grada Srbije, koji će prometovati tri puta sedmično.

Na mostarskom aerodromu srbijansku delegaciju na čelu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dočekala je predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto kao i Dragan Čović, koji su im zaželjeli dobrodošlicu.

Vučić je prvim letom od Beograda do Mostara sa delegacijom stigao na svečano otvaranje jubilarnog 25. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru koji sutra u 11 sati svečano otvara premijer Hrvatske Andrej Plenković.

Tokom boravka u Mostaru Vučić će održati niz bilateralnih susreta, a već danas u 17 sati ima zakazan sastanaka sa Krištom i Draganom Čovićem u vip salonu mostarskog aerodroma, gdje će govoriti o aktualnim temama važnim za bolju saradnju Srbije i BiH.

Na direktnoj avioliniji između Beograda i Mostara, a kako je ranije najavljeno srpski nacionalni avio-prevoznik do Mostara će letjeti tri puta sedmično i to ponedjeljkom, petkom i nedjeljom avionom tipa embraer 175, čiji let traje 50 minut između dva grada.

Karte koštaju od 56 eura po smjeru, odnosno od 104 eura za povratno putovanje u ekonomskoj klasi.

Uspostavljanje redovne linije između Mostara i Beograda nakon više od tri decenije je ocijenjena veoma značajnom, te se očekuje da će uspostavljanje ovog leta pozitivno uticati na ekonomski i privredni rast, olakšati kulturnu razmjenu i doprinijeti još boljoj saradnji na Zapadnom Balkanu.

Izvor: Klix.ba

klix.ba

BONUS VIDEO

Slični članci

„Alfini“ dječaci učestvovali na European Trophy turniru u Tivtu

Urednik

VIDEO / Porodica Bulut iz Trebinja uzgaja cvijeće: Od hobija do ozbiljnog posla

Urednik

Džudisti Leotara najbolja ekipa iz BiH na XII Međunarodnom džudo kupu „Berkovići 2024“

Urednik

Juniorke ŽOK Gacko RD Swisslion prvakinje Republike Srpske

Urednik

Folkloraši iz Bileće posjetili predstavništvo Srpske u Srbiji

Urednik

Trebinjac Marko Spaić vedrim duhom se bori protiv hemofilije

Urednik

Trebinjski mostovi uskoro će blistati i noću

Urednik

Jurica Pađen naredne sedmice u emisiji „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Rukometaši Leotara savladali Maglaj

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više