Hercegovina

Bilećka biblioteka nagradila najvjernije čitaoce

Narodna biblioteka „Vladimir Gaćinović“ iz Bileće organizovala je druženje sa najboljim čitaocima i nagradila one koji su u prošloj godini bili najvjerniji prijatelji pisane riječi.

Najvredniji čitaoci u 2023. godini su : Lazar Milidragović u kategoriji predškolaca, Nikolija Vujović u kategoriji osnovaca, Vanja Radovanović u kategoriji srednjoškolaca, Ranka Grahovac u kategoriji odraslih i Milosavka Milisav u kategoriji penzionera.

Sanja Bošković, direktor bilećke biblioteke, ističe da je riječ o tradicionalnom druženju kojim ukazuju pažnju čitaocima koji su pročitali najviše knjiga.

„Biblioteka svake godine nagrađuje one koji se najviše druže sa nama i sa knjigom. Suština ove nagrade jeste da se, na simboličan način, zahvalimo svim našim čitaocima koji dolaze, koji se druže sa nama, jer samo ako mi njima posvetimo pažnju i ako imamo od njih povratnu informaciju, sve ovo što radimo dobija smisao. Suština Biblioteke i jeste da se okupljaju svi, od mališana do naših najstarijih sugrađana, da stvaramo naviku čitanja i lijepog izražavanja“, istakla je Bošković.

Nikolija Vujović , najbolji čitalac u kategoriji osnovaca, kaže da biblioteku posjećuje par puta mjesečno.
„Volim da čitam avanturističke knjige za djevojčice, jer su mi zanimljive i pune zabavnih stvari. Ova nagrada će me motivisati da čitam još više“, rekla je Nikolija.

U kategoriji odraslih nagradu je dobila Ranka Grahovac.
,,Nisam zaposlena, pa imam slobodnog vremena i volim da ga provodim čitajući. Izbor knjiga je dobar, a zaposleni u Biblioteci predivni“, istakla je Grahovac.

Vinarija ,,Aćimović“ i ,,Hercegovina“ izdavaštvo sponzori su nagrada za najbolje čitaoce, jer kako kažu iz Biblioteke, knjiga i vino su uvijek išli zajedno.

 

Izvor: Radio Bileća

BONUS VIDEO

Slični članci

Održan svečani koncert povodom jubileja Muzičke škole Trebinje

Urednik

Hercegovina se pobjedom nad Leotarom u Trebinju oprostila od Premijer lige BiH

Urednik

Fudbalerke Leotara proslavile titulu i plasman u Premijer ligu BiH

Urednik

Postani dio tima „Grada Sunca“: Otvorena pozicija menadžer hotela (m/ž)

Urednik

U Kulturnom centru Trebinje održan prvi „Kantarion“

Urednik

Gacko ispratilo 76. generaciju maturanata Srednjoškolskog centra “Pero Slijepčević”

Urednik

Padrino učestvovao na 27. Radio danima RAB Srbija na Zlatiboru

Urednik

Veliko otvaranje Aqua parka u Gradu Sunca 8. juna

Urednik

Večeras u Trebinju prvi festival kantautorske muzike

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više