Hercegovina Naše priče

Branko Đurić Đuro za Padrino o djetinjstvu provedenom u Trebinju, karijeri, fenomenu „Đurologije“…

Ova sedmica je u Trebinje dovela jednog od najpopularnijih glumaca regiona, muzičara, reditelja i tvorca regionalne hit predstave „Đurologija“.

Branko Đurić Đuro je bio gost Padrino radija, a naše slušaoce je posebno zaintrigirala priča o njegovom djetinjstvu koje je provodio u Trebinju. Naime, Đuro je kao jednogodišnja beba ostao bez oca koji je u ranim dvadesetim godinama svog života preminuo od teške bolesti, a njegova majka se poslije više od decenije od tog tragičnog porodičnog događaja po drugi put udala za trebinjskog umjetnika Branislava Popovca, koji je živio u Sarajevu.

Branislav Popovac je imao izuzetan odnos i jak uticaj na Đura i u dobroj mjeri ga usmjerio ka umjetničkim vodama, a kako nam je glumac ispričao on je brojna ljeta provodio u Trebinju, u porodičnoj kući Popovaca smještenoj u blizini Starog grada u Trebinju. S obzirom da u Trebinju nije bio duže od trideset godina, Đuro nas je u neformalnom razgovoru prije intervjua pitao za brojne lokacije u gradu koje su obilježile njegovo djetinjstvo, koje je kako sam kaže na fantastičan način provodio u Trebinju.

Odnos Đura i njegovog očuha Branislava oslikava i podatak da je ovaj trebinjski umjetnik bio dio čuvenog serijala „Nadrealisti“, a svi gledaoci ove kultne serije se odlično sjećaju čovjeka koji je određene skečeve najavljivao iz kontejnera za smeće riječima „A sad spektakl…“, što je upravo bio Branislav Popovac.

Šta nam je još Đuro rekao o Trebinju, svojoj karijeri, omiljenim filmskim i drugim projektima, fenomenu predstave „Đurologija“, koja je i u Trebinju ispunila pozorišnu salu Kulturnog centra do posljednjeg mjesta, pogledajte u video materijalu iz studija Padrino radija:

ZA JOŠ VIDEO MATERIJALA I GOSTOVANJA ZAPRATITE NAŠ YOUTUBE KANAL NA LINKU OVDJE

Padrino, april 2024.

BONUS VIDEO

Slični članci

„Live music“: Dražen Baković u petak 26. jula u Kafeu „Poeta“

Urednik

Vesna Pisarević gost u emisiji „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Uskoro letovi iz Mostara za Istanbul ?

Urednik

U subotu veliki koncert Halida Bešlića u Gradu Sunca: Osvojite besplatne ulaznice!

Urednik

VIDEO / Kakvo je stanje na graničnim prelazima u Hercegovini u jeku sezone

Urednik

U Trebinju počeo 67. Festival festivala

Urednik

Izdaje se namješten jednosoban stan na duži vremenski period u Trebinju

Urednik

„Hercegovačka kuća“ proslavila sedmi rođendan

Urednik

Požar na teritoriji opštine Ljubinje pod kontrolom

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više