Hercegovina Naše priče

Dejan Cukić od ponedjeljka do petka u emisiji „Mojih 50“ na Padrino radiju

Od ponedjeljka, 23. septembra gost emisije „Mojih 50“ je Dejan Cukić. Emisija je na programu svakog radnog dana od 18 do 19 časova na talasu Padrino radija.


Dejan Cukić je rođen 4. novembra 1959. godine u Beogradu i poznati je srpski muzičar, novinar, publicista, pisac i prevodilac.

Muzičku karijeru započeo je u grupi „Dizel“, a zatim je nastupao u sastavima „Tilt“ i „Bulevar“, s kojim je snimio dva studijska albuma: „Loš i mlad“ i „Mala noćna panika“. Nakon raspada grupe, pridružuje se bendu „Bajaga i instruktori“, gde ostaje do 1987. godine, kada formira svoj „Spori ritam bend“. Kao član „Bajaga i instruktori“ učestvovao je u snimanju albuma „Pozitivna geografija“, „Sa druge strane jastuka“ i „Jahači magle“.

U proleće 1987. godine, zajedno s klavijaturistom Draganom Mitrićem i beogradskim muzičarima, snima svoju prvu solo ploču „Spori ritam“. U godinama koje slede, objavljuje albume: „Zajedno“ (PGP RTB, 1989.), „1991“ (PGP RTB, 1991.), „Ja bih da pevam“ (W.I.T., 1996.), „Igramo na ulici“ (PGP RTS / CIP Publik, 1998.), „Divlji med“ (Atelje 212, 2000.), „Kalendar“ (BK Sound, 2002.), „Ubrzanje“ (Multimedia Records, 2008.)…

Pored muzičke karijere, Cukić se uspešno bavio novinarstvom. Pisao je za Politikin časopis “Rok 82” (kasnije Rok), gde je kao rok-novinar imao priliku da razgovara s međunarodnim rok zvezdama kao što su članovi grupe „Uriah Heep“, Tina Tarner i Sting.

Godine 2001. bio je jedan od urednika časopisa „Žica“, a iste godine objavio je i knjigu o Frenku Zapi pod nazivom „Muzika je najbolja“, a 2007. godine knjigu „45 obrtaja“.

U 2019. godini, Dejan Cukić & Spori Ritam Bend objavili su album „Ulica bez brojeva“, sa deset novih pesama.

Ove godine nastupio je na Ušću sa bendom „Bajaga i instruktori“ kao specijalni gost, povodom proslave 40 godina postojanja benda. Cukuć je sa „Instruktorima “ izveo pesmu „Jahači magle“ i oduševio publiku neverovatnom energijom.

U emisiji ,,Mojih 50“ čuveni muzičar će odabrati, pored ostalih, i pesmu koju je zavoleo još u vreme kada ,,televizija nije radila utorkom“. Čućete i bend čije pesme su ,,najbolje ostarile“, kao i pesmu uz koju se ljudi zaljubljuju više od pola veka.

Emisija „Mojih 50“ na programu je svakog radnog dana od 18 do 19 časova na Padrino radiju. „Mojih 50“, možete slušati i na Naxi nacionalu, najvećoj radijskoj mreži u Srbiji i regionu.

 

Naxi / Padrino radio, septembar 2024.

BONUS VIDEO

Slični članci

Bilećki stećci na udaru vandala

Urednik

Glumac Uliks Fehmiu u „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Košarkaši Leotara ubjedljivi protiv Slobode iz Tuzle

Urednik

Rukometaši Leotara i Konjuha podijelili bodove u Trebinju

Urednik

U Trebinju održan 16. Memorijalni turnir „Ljubinko Akšam“

Urednik

Skupština akcionara IAT-a nije održana zbog nedostatka kvoruma

Urednik

Aleksandra Radović u „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Rukometaši Leotara savladali Slobodu u Trebinju

Urednik

Izložba mladih crnogorskih umjetnika otvorena u Muzeju Žitomislić

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više