Hercegovina Naše priče

Dragutin Topić u emisiji „Mojih 50“ na Padrino radiju

Tokom avgusta mjeseca Naxi i Padrino radio su odlučili da obraduje svoje slušaoce ponovnim emitovanjem nekih od najboljih emisija u protekloj sezoni. Od ponedeljka, 12. avgusta gost emisije Mojih 50 na Padrino radiju je Dragutin Topić.

Dragutin Topić je jedan je od najboljih srpskih atletičara svih vremena, a rođen je u Beogradu 12. marta 1971. godine. Od 1993. godine drži državni rekord u skoku u vis sa preskočenih 2,38 m.

Prvi veliki međunarodni uspeh Topić je postigao na svetskom juniorskom prvenstvu u Plovdivu, 1990. godine, kada je osvojio zlatnu medalju sa juniorskim svetskim rekordom (2,37 m).

Visine od preko 2,30 metara Dragutin Topić je u karijeri preskočio čak 78 puta (48 na otvorenom i 30 puta u dvorani).

Imao je ukupno šest pojavljivanja na Olimpijskim igrama, deset puta se takmičio na Svetskim prvenstvima, uključujući i dva puta u dvorani, sedam puta je učestvovao na Evropskim šampionatima, Univerzijadama, Mediteranskim igrama, Ekipnim prvenstvima Evrope…

Na ekipnom prvenstvu Srbije 2012. kao član Partizana ostvario je normu za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu, a pomogao je i da Partizan vrati titulu šampiona u Humsku nakon dužeg perioda. U 41. godini Topić je bio među najstarijim učesnicima atletskih takmičenja na Olimpijskim igrama u Londonu i jedini atletičar koji je šest puta učestvovao na najvećim i najprestižnijim svetskim sportskim skupovima.

U emisiji ,,Mojih 50“ čuveni Top će odabrati, pored ostalih, i pesmu koju rado i sluša i peva sa svojom ekipom u omiljenom kafiću u kraju u kome živi. Čućete i za kog kantautora kaže da je jedan od najboljih ljudi koje je upoznao u životu, kao i za koju pesmu mu je otac, profesor književnosti koji nije bio ljubitelj Novog talasa jugoslovenske muzike, rekao: „Ovo možeš da slušaš slobodno“.

Emisija „Mojih 50“ na programu je svakog radnog dana od 18 do 19 časova na Padrino radiju. Emisiju „Mojih 50“, možete slušati i na Naxi nacionalu, najvećoj radijskoj mreži u Srbiji.

 

Naxi / Padrino radio, avgust 2024.

BONUS VIDEO

Slični članci

Rodoljub Drašković se zahvalio kolektivu ŽOK Gacko: Nepokolebljivo nastavljamo svoj put

Urednik

ŽOK Gacko „RD Swisslion“: Trofej u Baru posvećen Rodoljubu Draškoviću

Urednik

Sjećanje na Boru Đorđevića: Bora Čorba u emisiji „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

U Bileći otvorena izložba umjetnice Jelene Milićević

Urednik

Rukometaši Leotara poraženi na startu EHF Kupa Evrope

Urednik

Poslovnici Gatarić d.o.o. u Trebinju potreban vozač/skladištar

Urednik

Buzz Trebinje slavi rođendan

Urednik

Preduzeću Tarana iz Trebinja potrebni su radnici u prodaji, kuhinji i preradi mesa

Urednik

Prodaje se kuća sa bazenom na Ivanici

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više