Hercegovina Vijesti

FOTO / Trebinje: Počeo treći Herceg fest

U Trebinju je počeo treći Herceg Fest u organizaciji Turističke organizacije Grada Trebinja i Agrarnog fonda. Ovo je prilika da se građanima Trebinja i svim posjetiocima našeg grada predstave svi proizvodi koji se mogu naći u ponudi Hercegovačke kuće.

Slavica Kovač, proizvođač sira, ističe da je prednost hercegovačkih proizvoda u odnosu na ostale to što su kvalitetni i organski proizvodi, koji se proizvode  u našem okruženju, a karakteristični su zbog pogodne klime i mnogo sunca.

1. Herceg fest u Trebinju

Ukoliko ste stanovnik  ili ipak samo posjetilac grada na Trebišnjici, prosto je nemoguće da niste probali neko od brojnih vina domaće proizvodnje. Stevo Bojanić, trebinjski vinar, potvrdio je da je u Hercegovini za dobre proizvode presudna klima i rodna zemlja.

2. Herceg fest u Trebinju, ponuda vina
  • Gazdinstvo Čolić  sa Hercegovačkom kućom sarađuje od otvaranja. Saradnja je odlična. Imamo 50 proizvoda u ponudi, a nadamo se da će potražnja biti još veća. Ukoliko se Hercegovačka kuća otvori u Beogradu, to znači da će biti potrebno povećati proizvodnju, a mi se nadamo da ćemo u tome i uspjeti, rekao je Veljko Čolić.
3. Domaćinstvo Čolić

Veljko je dodao da je najprodavaniji i najtraženiji proizvod krema od smilja koja se koristi za opštu upotrebu, te da su svi njihovi proizvodi i jestivi, što dodatno daje na kvalitetu i značaju organske poizvodnje.

Ponuda ljekovitog bilja
  • Herceg Fest znači mnogo za grad Trebinje. Danas je jedinstvena prilika da  se svim posjetiocima omogući da čuju nešto više o proizvodima, te da ih vide i probaju,  kako bi u potpunosti razumjeli zašto su oni bolji od drugih. U Trebinju je proizvode predstavilo 29 poljoprivrednih proizvođača, a izlaganje proizvoda biće nastavljeno i u drugim gradovima u narednom periodu, ističe Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda Trebinja.
  • Na ovaj način se svi zajedno trudimo da što više pomognemo našim proizvođačima i da što više novca ostane u Hercegovini i Republici Srpskoj, dodao je Dutina.

 

4. Ponuda domaćih proizvoda iz Hercegovine

 

Manifestacija će trajati dva dana, a proizvodi će biti izloženi od 10.00 do 20.00 časova u Dučićevoj ulici.

 

 

HP, jul 2022. 

 

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Bilećki stećci na udaru vandala

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više