Hercegovina

Hercegovačka kuća predstavljena na kongresu ruralnog turizma na Fruškoj gori

Hercegovačka kuća kao distributer zdrave, autohtone hrane i veliki turistički brend, predstavljena je na prvom Kongresu ruralnog turizma Vojvodine, održanom u Banji Vrdnik opština Irig, kao primjer dobre prakse u ruralnom turizmu.

Turistička organizacija Vojvodine je, zajedno sa Centrom za ruralni razvoj

Vojvodine i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, organizovala ovaj kongres proteklog vikenda, kako bi se razmijenila dobra praksa turističkih radnika regiona kada je u pitanju ruralni turizam.

Na Kongresu su kao gosti predavači učestvovali načelnik Odeljenja za turizam, zaštitu životne sredine i preduzetništvo Grada Trebinja Bojan Vučurević i direktor Agrarnog fonda Trebinje Veselin Dutina, a o ovom vidu razvoja turizma na nivou republike govorio je i Marko Radić, šef službe za promociju i marketing TORS-a.

Iz Gradske uprave Trebinja su po povratku sa kongresa saopštili da je Kongres izazvao veliku pažnju medija iz Vojvodine, ali i šire regije, te da im je bila veliku čast učešće na  ovom događaju.

“Bila je ovo jedinstvena prilika da se prisutni upoznaju sa ključnim aspektima ruralnog turizma, da saznaju načine unapređenja poslovanja u ovoj oblasti, iskoriste vlastite potencijale i promovišu ovaj izuzetno važan segment turizma, a Hercegovačka kuća je i ovog puta uzeta za primjer dobre prakse kroz koju je ostvaren međunarodni uspjeh u ruralnom turizmu i koji služi kao inspiracija i model mnogima za dalji razvoj”, kažu u upravi Grada Trebinja.

Poseban fokus je bio stavljen na promociju ruralnih destinacija i proizvoda, kako bi se privukao veći broj turista i podigla svijest o bogatstvu i raznovrsnosti ruralnog turizma u regionu.

Vesna Duka

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

“Veče poezije i pjesme” u destileriji Podruma Vukoje 1982

Urednik

Kompaniji iz Čikaga potrebni dispečeri

Urednik

Za stare znance i lakšu saradnju: Mikrofin svečano otvorio Ured u Stocu

Urednik

Putovanje širi vidike – stoper iz Slovačke na putu po Balkanu /intervju/

Urednik

Padrino radio: Svakog radnog dana od 21 čas do ponoći slušajte „Dodir noći“

Urednik

U Bileći održan Međunarodni festival folklora

Urednik

Milica Mandić naredne sedmice u emisiji „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Andrija Milošević najavio turneju kroz Hercegovinu

Urednik

VIDEO / Okupljanje bivših pitomaca Škole rezervnih oficira u Bileći

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više