Hercegovina Naše priče

I četiri godine od instalacije LED displej jedina besplatna WiFi zona u Trebinju

Lokalitet mosta Ive Andrića u Trebinju i dalje je jedina javna besplatna Wi-Fi zona u gradu koji pretenduje da postane ozbiljna turistička destinacija.

Ovu zonu slobodnog interneta vlastitim sredstvima obezbjedila je trebinjska HP media group, u okviru instalacije na LED video displeju smještenom na ovoj lokaciji od maja 2016. godine.

Iako je danas internet dostupan u skoro svim ugostiteljskim i stambenim objektima, slobodne i besplatne Wi-Fi zone su praksa koju imaju brojni gradovi razvijenih zemalja, posebno turistički centri.

“Iako se ne finasiramo javnim sredstvima i isključivo smo komercijalno orjentisana firma, koja svoje prihode ostvaruje prodajom marketinških usluga klijentima, odlučili smo se na ovaj korak isključivo iz lokal-patriotskih razloga, jer smatramo da to Trebinje zaslužuje”, kaže za naš portal Bojan Sulaver, direktor HP media group.

Prevashodni značaj ovakvih zona je dostupnost interneta za posjetioce iz inostranstva, koji nemaju lako dostupan internet kada su u turističkim posjetama – a dokaz ovoj tvrdnji je više hiljada korisnika WiFi zone uz most Ive Andrića.

Besplatna internet konekcija u centru Trebinja

“Na žalost ne nailazimo na razumjevanje odgovornih u lokalnoj samoupravi Trebinja. Nije ovo jedini naš gest, kojim dokazujemo da smo firma posvećena razvoju grada u brojnim oblastima. Poznata je činjenica da od našeg osnivanja pružamo besplatne usluge oglašavanja svim sportskim kolektivima iz Trebinja, a nismo se oglušili ni o jedan zahtjev za besplatnom medijskom promocijom brojnih manifestacija u našem gradu te smo i sami organizovali neke. Zauzvrat nismo dobili adekvatan prostor za dalji rast i razvoj, te iako zapošljavamo pet stalnih i još toliko honorarnih saradnika, nemamo ravnopravan status sa kompanijama iz Banjaluke koje u našem gradu dobijaju lokacijske uslove preko reda, a za dobrobit Trebinja ne čine ništa”, ističe direktor HP media group.

Tvrdi da više od godinu dana čekaju na rješenje dva predmeta za postavljanje bilborda, koji su čini se zaboravljeni negdje u ladicama lokalnog Odjeljenja za prostorno uređenje, dok nove instalacije niču kao pečurke, posebno u izbornim godinama.

Most Ive Andrića u Trebinju

“Firme koje instaliraju nove oglasne površine u Trebinju ne zapošljavaju lokalne radnike, niti se bave promocijom lokalnih preduzeća, jer su njihove usluge preskupe za većinu. Naravno, ne pada im na pamet ni da promovišu bilo šta što je značajno za lokalnu zajednicu. Nama kao firmi iz Hercegovine je nezamislivo da možemo dobiti atraktivnu lokaciju u npr Banjaluci, iako imamo i znanje i mogućnosti da poslujemo i u tim gradovima. Mi ne tražimo da budemo povlašteni u odnosu na firme van Trebinja, ali u svom gradu želimo da smo bar ravnopravni, što izgleda nije moguće”, zaključuje Bojan Sulaver.

Kada je u pitanju besplatna WiFi zona na lokaciji LED displeja uz most Ive Andrića nisu malobrojni ni lokalni stanovnici koji koriste pogodnosti besplatnog internet saobraćaja koji im je omogućen na atraktivnoj lokaciji u samom centru grada, a uglavnom su to mlađe generacije Trebinjaca.

Zbog okolnosti u matičnom gradu HP media group je u proteklom periodu proširila svoje poslovanje na druge gradove, te od nedavno nudi usluge oglašavanja na LED displejima u Herceg Novom, Bileći, Nevesinju i Mostaru, te bilbordima na području Ivanice, Ravnog i Gacka.

LED displej u Herceg Novom, dio HP LED mreže

Hercegovina Promo, septembar 2020.

BONUS VIDEO

Slični članci

FOTO / Praznik odbojke u Gacku

Urednik

Čast i privilegija: Trener Leotara u stručnom štabu Srbije

Urednik

Trebinje nizom aktivnosti njeguje sjećanje na vladiku Atanasija

Urednik

Trebinje ponovo proglašeno turističkim mjestom: U odnosu na prethodni put, osvojeno novih 50 bodova

Urednik

Novi festival kantautorske muzike početkom maja

Urednik

U Srpskoj danas promjenljivo oblačno

Urednik

Mostar: Ženska osoba izvršila samoubistvo skokom u čatrnju

Urednik

Hercegovina može da doživi procvat ulaganjem u obnovljive izvore energije

Urednik

Servisne informacije za četvrtak, 29. februar

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više